AcasăNewsDosar penal pentru ucidere in culpa

Dosar penal pentru ucidere in culpa

Cazul mortii fotbalistului Patrick Ekeng devine unul tot mai complicat pentru cei implicati in aceasta poveste, si ne referim aici in primul rand la doctorii de pe ambulanta „Puls” aflata la stadion si la medicul clubului Dinamo.

La mai putin de 12 ore distanta de la tragedia produsa vineri noapte, procurorii au anuntat deschiderea unui dosar penal in rem pentru, atentie!, ucidere din culpa: „Procurorii criminalisti si ofiterii din cadrul Serviciului Omoruri efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, in cauza fiind dispusa inceperea urmaririi penale in rem”. Ieri dimineata, chiar daca era duminica, Liviu Batineanu (doctorul echipei Dinamo) si cadrele medicale de pe ambulanta „Puls” au dat cu subsemnatul in fata procurorilor. Audierile au durat cateva ore, la final procurorii anuntand ca vor mai urma si alte intalniri de acest fel.

Medicul de pe ambulanta, la tigara si seminte

Procurorii de caz vor sa lamureasca motivul pentru care ambulanta a intrat pe teren abia dupa trei minute de cand Ekeng cazuse la pamant. Manevrele de resuscitare au inceput foarte tarziu, existand martori care sustin ca medicul de pe ambulanta, obligat sa acorde primele ingrijiri, se se afla in tribuna, manca seminte si fuma!

Bradisteanu acuza „Puls”!

Se strange latul in jurul firmei „Puls”, care ar fi trebuit sa asigure asistenta medicala completa la meciul Dinamo – Viitorul. Si, cand spunem completa, ne referim la o ambulanta dotata corespunzator, cu aparatura de specialitate (defribilator, aparat de respirat portabil, laringoscop, ventilator portabil cu PEEP, tensiometru, pulsoximetru, injectomat, un medic, un asistent etc). Potrivit lui Serban Bradisteanu, o somitate in cardiologie, daca se intervenea mai rapid si conform procedurilor, Patrick Ekeng putea fi salvat! „S-ar fi putut face totul ca sa aiba cele mai mari sanse. In primul rand, o ambulanta care participa la astfel de competitii trebuie sa fie superdotata, ca cele SMURD. Trebuia sa fi avut si asistenti calificati, medic si aparatura necesara. Daca aveau la dispozitie un defibrilator, pentru a se afla ce fel de tulburare avea, s-ar fi putut trage o concluzie urgenta. Daca s-ar fi facut manevrele de defibrilare in cele 3 minute, sansele lui de supravietuire ar fi fost maxime. Cele trei minute care au fost pierdute au fost foarte lungi si au diminuat foarte mult sansele de supravietuire. Au fost cele trei minute pe teren plus drumul pana la spital. In total, au fost 6-8 minute. Asta a diminuat drastic posibilitatea de a fi resuscitat”.

author avatar
National
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger