AcasăNewsDosar penal în cazul inundației de la UPU Bagdasar-Arseni! - VIDEO

Dosar penal în cazul inundației de la UPU Bagdasar-Arseni! – VIDEO

Distrugerile de la „Urgență”, provocate de o conservă metalică aruncată pe conducta de evacuare a apei de pe acoperișul clădirii. 

S-a aflat cauza inundației care a afectat miercuri seară Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Bagdasar Arseni. Conform unor surse apropiate unității medicale, cauza incidentului care a dat peste cap activitatea de la Camera de Gardă a fost o conservă metalică, despre care nu se știe exact cum a ajuns pe conducta de apă pluvială.

Echipele de specialiști care au mers în acestă dimineață la Spitalul Bagdasar Arseni, cu misiunea de a afla cauzele inundației de aseară de la UPU, au avut un șoc serios atunci când au urcat pe terasa clădirii noi din curtea unități medicale. Pe lângă faptul că unele dintre conductele de evacuare a apei de pe acoperiș erau colmatate (adică aveau în interior frunze și alte resturi vegetale care blocau în parte curgerea precipitațiilor) într-una dintre acestea a fost descoperită, culmea, o conservă din metal, parcă așezată cu mâna, ce acoperea întreg spațiul țevii.

În aceste momente, atât conserva, cât și resturile vegetale blocate în conducte au fost îndepărate, iar activitatea medicală a fost reluată în incinta UPU Bagdasar, conform unui anunț al conducerii spitalulului.

În paralel, potrivit unor surse apropiate managementului de la Bagdasar Arseni, șefii unității medicale vor face și o plângere penală in rem, cu speranța că procurorii vor afla cum a ajuns conserva în instalația de evacuare a apei pluviale și cine se face vinovat pentru un astfel de gest, care a dat peste cap activitatea întregii Unități de Primiri-Urgențe în care ajung, zilnic, aproximativ de oameni care au nevoie de ajutor.

Reamintim că miercuri seară, spaţiul dedicat Urgenţelor Minore, precum şi cel al Izolatorului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului „Bagdasar Arseni” au fost inundate. Potrivit medicilor, pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului, a fost întrerupt curentul electric, iar şase pacienţi au fost transferaţi la Spitalul „Sfântul Ioan”.

author avatar
National