AcasăNewsDosar penal in cazul exploziei de la Iasi, soldata cu un ranit...

Dosar penal in cazul exploziei de la Iasi, soldata cu un ranit si 16 apartamente distruse

Procurorii ieseni au intocmit dosar penal in cazul exploziei produse sambata intr-un bloc de la marginea municipiului Iasi, soldata cu ranirea unei persoane si avarierea a 16 apartamente, printre cei care urmeaza sa fie audiati aflandu-se si proprietarul locuintei in care a avut loc deflagratia.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi au anuntat, duminica, intocmirea unui dosar penal, pentru distrugere din culpa prin incendiere, anchetatorii urmand sa stabileasca eventualii vinovati in cazul exploziei din blocul situat la marginea Iasiului.

Potrivit anchetatorilor, vor fi audiati atat locatarii blocului respectiv, cat si proprietarul locuintei in care s-a produs deflagratia. „Se fac cercetari in acest caz. S-a constituit dosar penal pentru distrugere din culpa prin incendiere, urmand sa fie audiate mai multe persoane” , a declarat Irina Perjoiu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi.

Asupra proprietarului apartamentului in care s-a produs deflagratia exista suspiciuni ca ar fi lasat intentionat aragazul deschis, el urmand sa fie audiat dupa externarea din spital.

Purtatorul de cuvant al Spitalul „Sfantul Spiridon” din Iasi, medicul Diana Cimpoesu, a declarat ca starea barbatului este stabila, insa deocamdata acesta nu poate da declaratii anchetatorilor. „Pacientul este evaluat periodic, fiind intubat si sedat. Are arsuri de gradele I si II pe zece la suta din suprafata corpului. De asemenea, pe portiuni foarte mici are arsuri de gradul III”, a afirmat, duminica, medicul Diana Cimpoesu.

Proprietarul apartamentului din Iasi in care s-a produs explozia a fost amendat in cateva randuri de politisti, pentru tulburarea linistii publice, autoritatile luand in calcul si varianta ca barbatul sa fi provocat intentionat incidentul. Potrivit prefectului de Iasi, Dragomir Tomaseschi, barbatul isi amenintase vecinii ca vor avea probleme si ca „o sa le vina de hac”.

Un barbat a fost ranit, iar 16 apartamente au fost avariate, sambata dimineata, in urma unei explozii care a avut loc intr-un bloc cu patru etaje din cartierul iesean Dancu, care tine de comuna Holboca.

In urma deflagratiei, locatarii au fost evacuati, iar zona a fost imprejmuita. Locatarii blocului au spus ca au simtit vineri seara un miros puternic de gaz in imobil si ca la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie din cadrul E.ON. Intr-un comunicat al E.ON Gaz Distributie SA Iasi se arata ca explozia ar fi fost cauzata de o acumulare de gaz in interiorul unui apartament, dupa ce aragazul din locuinta, aflat in functiune, ar fi fost lasat nesupravegheat.

author avatar
National
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger