AcasăNewsDosar penal deschis de DNA, în cazul azilului din Mureș

Dosar penal deschis de DNA, în cazul azilului din Mureș

(sursa foto: Facebook/Direcția Națională Anticorupție)

Direcția Națională Anticoruptie (DNA) face anchetă în legătură cu cazul ajuns să fie cunoscut în presă drept „azilul groazei” din Mureș.

De la nivelul instituției anticorupție s-a anunțat, vineri, că pe rolul DNA s-a deschis un dosar penal. E vorba despre un dosar in rem.

Ce a anunțat DNA-ul

„Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu licențierea/supravegherea activității unui centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități din județul Mureș.

Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă („in rem”), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală”, a anunțat DNA, într-un comunicat.

Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție, a mai precizat DNA-ul.

Citiți și: Reacţia lui Ciolacu după noul „azil al groazei” din Mureş, cu adulţi şi copii malnutriţi. Locul era plin de muște, fecale și sânge (VIDEO)

Prefectura Mureș a anunțat, vineri, că „prin Decizia nr. 873 din 28 iulie 2023, a Directorului general al Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială, Directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăți și Inspecție Socială Mureș, Cristian Viorel Răduţ, a fost eliberat din funcție. Pe perioada cercetării administrative, acesta a fost mutat pe o funcție publică de execuție, din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăți și Inspecţie Socială Mureș. Atribuțiile corespunzătoarea funcției publice de conducere temporar vacante de director executiv al AJPIS Mureș sunt delegate doamnei Baricz Semina, șef serviciu”.

Totodată, Prefectura Mureș a comunicat că joi, 27 iulie, autoritățile au fost sesizate cu privire la faptul că la Centrul de Îngrijire și Asistență “Căsuța lu’ Min”, din comuna Sântana de Mureș, sat Bărdești, mai multe persoane sunt ținute în condiții improprii.

„La fața locului au fost identificate 30 de persoane, din care 7 persoane erau ținute la subsolul clădirii, în condiții improprii. În urma intervenției la centrul vizat, 13 persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar 17 au fost relocate la centre rezidențiale conforme din județul Mureș”, a precizat instituția, care a adăugat că „în acest moment, din cele 13 persoane investigate medical în cursul nopții, 8 sunt internate la Clinica de Psihiatrie nr 1 și 3 pacienți se află la Clinica de Psihiatrie 2, din cadrul Spitalului Județean Mureș, iar o persoană la Clinica Medicală 1, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Una dintre persoanele transportate aseară la UPU SMURD Târgu Mureș se află încă sub observație medicală”.

Persoanele identificate în centru, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, au fost relocate la centre rezidențiale autorizate din județul Mureș, astfel: 9 la Luduș, 4 la Sighișoara și 3 la Ideciu de Jos. Un beneficiar a fost preluat de la Centrul din Bărdești, în cursul serii zilei de 27 iulie, de membri ai familiei – a mai anunțat Prefectura.

author avatar
Andrei Coman
212 afisari

3 COMENTARII

  1. N-ar strica un control si la Caminul de batrani din Ideciu de Jos, judetul Mures. Acolo sarmanii batrani sunt pur si simplu sechestrati in incinta caminului.

  2. V-ati găsit, voi mass-media, de câteva zile ce rahat turcesc sa ingurgitati și zilnic, dai și lupta. Oare până acum chiar n- a știut nimeni de condițiile din aceste locuri ale chinului ?? Dacă n-au știut înseamnă că cei plătiți bine de noi nu si-au făcut treaba, ori dacă au știut și au tăcut e mai grav. Scuze de genul celor auzite și văzute sant ridicole. Răspunderea e penala.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger