AcasăNewsDosar penal ca-ti pasa de copil

Dosar penal ca-ti pasa de copil

Cristi Boureanu, premieră amară

Cristi Boureanu trece prin cea mai neagra perioada a vietii lui. E judecat, invinovatit si injurat ca-si creste singur copilul adolescent, ca-i pasa de educatia lui, ca refuza sa fie manipulat si nu poate sta cu mainile in san cand isi vede odrasla, de nici 15 ani, ca sudeaza tigarile una dupa alta.

Cristi Boureanu, premieră amară

Daca pe mama adolescentei de azi, din cauza careia fostul politician a ajuns luni la Politie, a lasat-o sa plece in bratele nasului Sebastian Vladescu (nici nu era de oprit), pe Ioana nu o poate lasa prada desfranarii. Si pentru asta Boureanu plateste un pret pe care niciun parinte responsabil nu ar dori sa-l plateasca.

Mamă, doar la absolvire...

Manipulari si amenitari

Ca Romania e mereu surprinzatoare o stim deja cu totii. Si cum premierele dau bine la prostime, iata ca s-a mai bifat una. Dosar penal pentru ca-ti pasa de copilul tau. Cam asta i se intampla acum lui Cristi Boureanu. Acuzat de fiica sa ca o bate, fostul politician a ajuns in aceste zile sa fie judecat in fel si chip. Mai grav e ca autoritatile sunt la fel de constipate ca multi dintre cei ce comenteaza incidentul.

Nu exista dovezi clare in privinta unor rele tratamente aplicate fetei (acte INML), in schimb avem declaratiile apropiatilor familiei, precum Monica Tatoiu, din care reiese ca tatal Boureanu a fost amenintat de catre fiica sa ca-l va face de ras in public. Ca o a doua mama pentru Cristi, Tatoiu sustine ca Ioana este extrem de manipulatoare si obtine ce vrea.

în rest, unde sunt petreceri...

Prin tot felul de amenintari. Insa sirul escapadelor periculoase ale Ioanei au luat sfarsit, zilele trecute, cand tatal a venit dupa ea in Bucuresti si a luat-o acasa de prin localuri. Lucru care a infuriat-o la culme pe adolescenta. De aici si megascandalul cu politie si televiziuni, Ioana ducandu-si, practic, planurile cu amenintarile si santajul la bun sfarsit.

Irina preferă compania tinerilor, dar nu a fiicei sale

 

Mama e ca si cum nu ar fi

Toata lumea stie ca prima doamna Boureanu, mama Ioanei, a plecat de acasa in bratele nasului de cununie Sebastian Vladescu. Putini stiu insa, ca fostul politician isi creste singur fetita de ani buni, si nu in conditii tocmai prielnice: Irina i-a lasat de izbeliste pe amandoi. A urmat apoi Valentina Pelinel care, iata, e in limba dupa Borcea. Cu toate aceste evenimente dureroase in viata sa, Boureanu a avut grija in permanenta de fetita sa. A incercat si, in multe randuri, chiar a reusit sa-i ofere Ioanei cea mai buna educatie, un mediu sanatos, vacante la care alti copii de varsta Ioanei nici nu visau etc.. Dovada si decizia instantei de a-i acorda tatalui custodie totala! Dar lipsa mamei si-a pus serios amprenta pe personalitatea tinerei, Boureanu vazandu-se acum poate depasit de transformarile de la aceasta varsta a fetitei lui. Varsta la care se redistribuie interesele: creste interesul pentru grupul de prieteni si scade aderenta la grupul familial. Se reordoneaza valorile, performanta scolara nemaifiind, de foarte multe ori, o prioritate. Asa s-a intamplat si in cazul Ioanei, prietenii fiind pe primul loc. Asemenea si iesirile in diverse localuri, nopti pierdute, alcool si tigari. O sa va intrebati la ce sa te astepti de la copil, daca mama a fugit cu nasul? Sau de ce nu se implica mama in educatia fiicei ei? In cazul unei fete lipsa mamei e cu atat mai periculoasa pentru dezvoltarea ei. Sunt intrebari la care nenumarati apropiati stiu raspunsul – Cristi Boureanu cu atat mai mult – dar, poate din prea multa decenta, nu vor sa rosteasca vorbe grele. Cu alte cuvinte, daca tot e rost de dosar penal, pai sa fie pentru ambii parinti. Insa cum nu faci nimic pentru copilul tau….

„Nu am batut-o”

„A fugit de acasa, sambata, de la mare, spunandu-mi ca are o masa speciala cu mama ei. Mama ei nu a dorit sa vina sa o ia, desi m-am oferit sa ii platesc benzina. A plecat, am descoperit dupa vreo doua ore jumate unde este, cu ajutorul retelelor de socializare. Intre timp a dat si un mesaj. Am vorbit cu mama ei, mi-a zis ca ea i-a spus sa plece. Din pacate am aflat ulterior ca nu a existat niciun fel de masa de familie (…)”, a inceput Cristi Boureanu sa justifice momentul penibil prin care trece fara voia lui. „Nu am batut-o. Dupa doua ore si jumatate am gasit-o. Uitandu-te pe net constati ce fac prietenii ei. Ei isi dau check in. Cand vezi ca si Ioana este invitata, incepi sa-ti pui idei. Am aflat ca este la Bucuresti.

Ioana trăieste periculos

Nu pot sa spun ca este o fire mult mai nonconformista decat colegii ei, dar sunt parinti care accepta, parinti care nu stiu, parinti carora nu le pasa de rezultatele de la scoala si parinti care sunt disperati si nu stiu ce sa faca. Daca nu intelegeam mesajele unei generatii pe care credeam ca o cunosc, dar nu o cunosc. Daca nu era Laura nu descopeream atat de multe din fugitul de acasa, mersul la baute in Centrul Vechi al Ioanei si al altora. Eu am incercat sa o inteleg si sa discut cu Ioana. Cand 80 % din colegii tai, baietii cred ca 100%, la 14 ani au dreptul sa se duca sa bea noaptea in Centrul Vechi… unii parinti ii lasa. La fete e mai complicat. Multi parinti incearca si reusesc sa le tina”.

Lupta cu morile de vant

Cristi Boureanu nu este un exemplu singular de parinte de adolescent rebel. Crescandu-si singur fiica, fostul politician se loveste si de alte probleme ivite in educatia si siguranta tinerei. Lipsa unei legi care sa-i pedepseasca drastic pe patronii de localuri in care minorii se simt ca acasa. Centrul Vechi sau locatiile de fite din Nordul Capitalei sunt pline la orice ora din zi si din noapte de adolescenti fugiti de la ore sau de acasa, morti de beti sau drogati. De ce in Romania nu exista reglementari clare precum in America sau Anglia  (1. amenda. 2. amenda usturatoare. 3. inchiderea localului) privind prezenta minorilor in cluburi sau locatii unde se vinde alcool? In fata teancurilor de bani pe care tinerii ii primesc de acasa si pe care ii risipesc pe distractii frivole si periculoase, patronii romani nu numai ca nu interzic acestora accesul, dar deruleaza campanii de marketing adresate adolescentilor. Banul face legea, iar copiii zac pe sub mese!

author avatar
National
1.508 afisari

6 COMENTARII

  1. Care e miza articolului? Nu se intelege. De cand scandalagiul asta cam betiv a ajuns subiect national?

  2. E greu cu adolescentii astia. sunt mama si de fata si de baiat. La un momendat o iau razna. Ca parinte care merge zilnic la job e destul de greu sa-i controlezi. Poate domnul Boureanu nu e de judecat. Cu siguranta cheltuie la greu sa o educe, sa-i ofere ce e mai bun. Fata nu realizeaza ca isi face cel mai mare rau.

  3. Ca tata de fata inteleg perfect situatia. si nu, nu-l judec pe boureanu desi nu-l apreciez pentru nimic. Articolul arata clar o familie dezbinata. Si bine se spune ca in romania barurile sunt pline de tineri fugiti de acasa. Nimeni n-a ridicat problema asta.

  4. Copil de rahat, de bani gata, obraznica, vulgara-o botoasa! O mama iresponsabila si un tata violent. Dar: eu as fi batut-o mai tare si mai din timp! NU E VOIE! ASA E ACUM: PLODUL TE RECLAMA PT RELE TRATAMENTE; ASTA IN TIMP CE CIOBANII TIN SCLAVI SI MAI EXISTA O CATEGORIE CARE VINDE SCLAVI! De aia nu se ocupa nimeni! Boureanu s-ar putea sa o pateasca…
    PS: Cum sa fugi cu nashul in noaptea nuntii? Pare a a fi o poveste de la tara!

  5. Mie nu-mi place faptul ca nu a fost politicos cu fetita lui. Este pacat de acel copil ca a fost tratat astfel.

  6. Societatea actuala formeaza asa ceva.Cred ca in Romania si un sfant daca petrece destul timp prin lume,uita de cararea lui spiritual.Asta vrea sa spuna ca majoritatea inghite efectiv minoritatea.Pacat de parintii acestia disperati si pacat si de acesti copii nevinovati.Societatea produce asa ceva.pacat

    multumesc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger