AcasăNewsDoru Bostina a stricat „deal”-ul marilor case de avocatura!

Doru Bostina a stricat „deal”-ul marilor case de avocatura!

Necazurile se tin lant de fosta „eminenta cenusie” a barourilor, avocatul Doru Bostina. Cel care, dupa ce a fost „tocat” de catre oamenii Laurei Codruta Kovesi in mai multe dosare privind comiterea unor fapte de coruptie, a fost preluat acum de catre procurorii parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Dosarele se strang gramada pe numele avocatului Doru Bostina

Care tocmai au finalizat o noua ancheta, trimitandu-l in judecata pe Doru Bostina, alaturi de alte patru persoane, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. Adica ditamai avocatul s-a pretat la inregistrarea in evidentele contabile ale casei de avocatura a zeci de facturi fiscale privind operatiuni fictive, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor finale. Numai ca, dincolo de aceasta ancheta privind demascarea incercarii de „fentare” a Fiscului, care a inceput in iunie 2011, se pare ca procurorii au spart astfel si alt „buboi”, sursele noastre sustinand ca evaziunea fiscala, dovedita deja la Bostina, este de fapt o practica des intalnita cam la toate marile case de avocatura de la noi.

Teroarea clientilor miliardari

Printre clientii generosi ai casei de avocatura Doru Bostina care au ajuns totusi dupa gratii se numara si nume grele ca Gruia Stoica

Au fost vremuri in care diverse personaje doldora de bani, mai ales din randurile celor care stiau ca se afla in vizorul procurorilor anticoruptie, se imbulzeau la usa casei de avocatura condusa de Doru Bostina, despre care circula legenda ca si-ar „imuniza” clientii in fata anchetelor DNA ajunse in justitie. Iar intr-o asemenea conjuctura, uite ca  tarifele de-a dreptul astronomice despre care se stia in lumea juridica de la noi ca ar fi fost practicate de catre Doru Bostina nu-i speriau deloc pe clientii acestuia. Numai ca, la un moment dat, terorizati ca „tavalugul” DNA se dovedeste tot mai greu de oprit, se pare ca unii dintre acestia, mai ales cei mai potenti financiar dintre ei, au decis sa continue sa plateasca exorbitantele tarife cerute, dar pe bune. Adica cerand la schimb facturi fiscale care au incarcat astfel serios gestiunea casei de avocatura. S-a dat astfel nastere la suspiciuni ca, incercand sa-si decongestioneze bilantul contabil, mai ales dupa ce clienti „vanati” de DNA, precum Gruia Stoica, au vrut sa se puna la adapost barem in acest mod, Doru Bostina a inceput sa recurga la serviciile unor „samsari” de facturi false, precum Mihai Raducanu, Ieronim Tentean, Mihai Alexandru Tudorica sau Alexandru Cucu. Care i-au pus la dispozitie controversatului avocat zeci de facturi fiscale privind operatiuni fictive efectuate chipurile de societatile comerciale pe care acestia le administrau.

Sute de milioane de euro

Se pare insa ca, o lunga perioada de vreme, mai toate marile case de avocatura de la noi practicau genul de „deal” la care recurgea si Doru Bostina. Adica multi dintre clienti plateau onorariile avocatilor „cu nume” din mana, la negru, in timp ce in gestiune erau trecute doar niste tarife modice, care sa nu le incarce gestiunea. Iata insa ca, in incercarea disperata de a se asigura oarecum ca promisiunile anumitor avocati se si transforma in certitudini, multi dintre clienti au refuzat sa mai plateasca la negru, cerand documente justificative pentru sumele achitate. Iar totul ar fi inceput, sustin sursele noastre, dupa ce s-a declansat asa-numitul „efect Bostina”, in urma caruia celebrii si bogatii clienti ai acestuia au inceput sa intre unul dupa altul la puscarie. Si odata deschisa aceasta veritabila „cutie a Pandorei”, prin dosarul privindu-l pe Doru Bostina, se pare ca multe case de avocatura cu „staif” de la noi au intrat deja in vrie, incercand sa stearga urmele evaziunii fiscale comise de atata amar de vreme. O evaziune uriasa, care, dupa cum apreciaza unii cunoscatori ai fenomenului, se invarte in acest domeniu al avocaturii la nu mai putin de cateva sute de milioane de euro.

author avatar
Toni Matei
4.265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger