AcasăNewsDorin Cocos, Gheorghe Stefan, Nicolae Dumitru si Gabriel Sandu, audiati la Inalta...

Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Nicolae Dumitru si Gabriel Sandu, audiati la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Afaceristul Dorin Cocos si Nicolae Dumitru „NIRO”, Gheorghe Stefan, primarul suspendat de la Piatra Neamt, si Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor, sunt audiait, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cei patru sunt audiati intr-un nou termen al dosarului „Microsoft” si toti solicita magistratilor sa fie cercetati in stare de libertate.

Toti cei patru au petrecut diferite perioade de timp dupa gratii, iar acum se afla in arest la domiciliu, dupa ce si-au recunoscut faptele si au facut denunturi in legatura cu sistemul folosit in dosarul „Microsoft”.

Dorin Cocos este acuzat ca a primit in jur de 17 milioane de euro pentru a-si exercita influenta avuta asupra mai multor persoane din Guvern in scopul de a asigura firmelor sustinute de denuntatori adjudecarea contractului de licentiere Microsoft din anul 2009.

Gabriel Sandu este acuzat ca, in calitate de ministru al Comunicatiilor, a pretins si primit peste doua milioane de euro pentru a asigura promovarea hotararii de guvern si pentru a face demersuri in vederea obtinerii bugetului necesar. De asemenea, Gabriel Sandu este acuzat ca le-a solicitat denuntatorilor ca suma de bani sa fie transferata in contul unei firme pe care o controla prin intermediari.

Gheorghe Stefan este acuzat ca, in calitate de vicepresedinte al PDL, a solicitat in jur de patru milioane de euro pentru a-si exercita si el influenta in favoarea firmelor controlate de denuntatori.

Afaceristul Nicolae Dumitru „NIRO” este acuzat si el de trafic de influenta, respectiv ca a solicitat si primit aproximativ opt milioane de euro pentru a-si exercita influenta in favoarea firmelor controlate de denuntatorii din acest dosar.

author avatar
Cristi Ionita
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger