AcasăNewsDorin Cocos, Gheorghe Stefan, Nicolae Dumitru si Gabriel Sandu, arestati preventiv

Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Nicolae Dumitru si Gabriel Sandu, arestati preventiv

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, miercuri dimineata, arestarea preventiv a afaceristilor Dorin Cocos si Nicolae Dumitru, a lui Gheorghe Stefan, primarul din Piatra Neamt, si a lui Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor.

Cei patru au fost arestati preventiv, pentru 30 de zile, din cauza implicarii lor in celebrul dosar Microsoft. Cei patru fusesera retinuti, pentru cate 24 de ore, luni seara, iar marti seara parasisera arestul preventiv al Politiei Capitalei, dupa ce mandatele de retinere expirasera.

In cele din urma, miercuri dimineata, magistratii au decis arestarea lor preventiv, iar cei patru inculpati s-au predat fortelor de ordine.

Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu este acuzat de luare de mita in forma continuata si spalare de bani.

Exista informatii conform carora Dorin Cocos incasase 17,5 milioane de euro pentru a se folosi de influenta avuta si a favoriza o asociere de firme la licitatia organizata pentru achizitionarea de produse soft.

9 milioane de euro au ramas la Dorin Cocos, Gheorghe Stefan s-a ales cu 4 milioane de euro, iar Gabriel Sandu a incasat 4,5 milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger