AcasăNewsDorin Cocos, Gabriel Sandu, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan au fost trimisi...

Dorin Cocos, Gabriel Sandu, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan au fost trimisi in judecata in dosarul „Microsoft”

sursa foto: romaniatv.net

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat, luni, trimiterea in judecata a lui Dorin Cocos, Gabriel Sandu si Gheorghe Stefan pentru infractiunile comise in dosarul „Microsoft”.

sursa foto: romaniatv.net

Afaceristul Dorin Cocos si Gheorghe Stefan, primarul suspendat de la Piatra Neamt, sunt acuzati de trafic de influenta si de spalare de bani, in timp ce Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor, este acuzat de luare de mita in forma continuata si de spalare de bani.

Cei trei au fost arestati in 29 octombrie. Procurorii sustin ca Dorin Cocos a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

De asemenea, afaceristul Nicolae Dumitru, implicat si el in dosar, este acuzat de trafic de influenta, respectiv ca ar fi solicitat 7,65 milioane de dolari pentru a interveni pe langa Serban Mihailescu si Dan Nica, membri ai Guvernului la data faptelor.

Oamenii legii sustin ca partile au incheiat un contract cadru in aprilie 2004 cu incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice. Contractul asigura posibilitatea deturnarii unui discount de 47% acordat de Microsoft si permitea plata unor comisioane catre persoanele implicate.

Dintre cei patru inculpati doar Gheorghe Stefan se mai afla in arest preventiv. S-a spus in mai multe randuri ca ceilalti inculpati au fost eliberati pe motiv ca ar fi colaborat cu procurorii.

Dosarul celor patru a ajuns, de luni, la magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorii sustinand ca au suficiente probe pentru a obtine condamnarea lui Dorin Cocos, Gabriel Sandu, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan.

author avatar
Cristi Ionita
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger