AcasăNewsDorin Cocos a scapat de un mandat de arestare. Gheorghe Stefan ramane...

Dorin Cocos a scapat de un mandat de arestare. Gheorghe Stefan ramane dupa gratii!

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, luni, ca mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Dorin Cocos, in dosarul „Microsoft”, poate fi anulat.

Magistratii au decis ca afaceristul poate fi cercetat penal in arest la domiciliu. Cu toate acestea, Cocos nu va parasi arestul preventiv pentru ca mai exista un mandat de arestare preventiva emis pe numele sau, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri.

In dosarul Microsoft, Cocos este acuzat a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan, primarul de la Piatra Neamt, si Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft. Conform procurorilor DNA, 15,7 milioane de euro au ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

De altfel, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, luni, sa prelungeasca mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Gheorghe Stefan. Desi reprezentantii primarului de la Piatra Neamt au depus mai multe documente prin care sa ateste ca cel poreclit Pinalti este grav bolnav.

author avatar
Cristi Ionita
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger