AcasăNewsDorel Vișan pune degetul pe rană: Au venit niște specialiști - care...

Dorel Vișan pune degetul pe rană: Au venit niște specialiști – care sunt sau absolvenți de SRL-uri sau ticăloși – VIDEO

Dorel Vișan pune degetul pe rană: Au venit niște specialiști - care sunt sau absolvenți de SRL-uri sau ticăloși - VIDEO (sursa foto: monitorulcj.ro)

Actorul Dorel Vișan a făcut o analiză tranșantă a situației actuale, pe fondul problemelor generate de noul coronavirus, vorbind despre ”specialiști” și despre valorile neamului, inclusiv în sfera medicală.

În cadrul unei intervenții avute, miercuri seară, într-o emisiune de la Antena 3 în care s-a discutat pe marginea unui subiect sensibil îndeosebi pentru cei care s-au văzut nevoiți să își înmormânteze apropiații după regulile stricte impuse de autorități în cazul persoanelor care au avut COVID-19, actorul aflat la conducerea Teatrului ”Lucian Blaga” din Cluj a făcut trimitere la un aspect de suflet. ”Trăim într-o lume bolnavă din care a fost alungat Dumnezeu, și o lume fără Dumnezeu este o lume lipsită de sens. (…) Slujbele de înmormântare, onorurile pe care le aduceam noi celor care pleacă dintre noi, fac parte din cultura unui neam, fac parte din nivelul intelectual al neamului, care este măsura cu care un neam își măsoară preocuparea pentru valori”, e de părere Dorel Vişan.

Totodată, acesta a făcut referire și la rolul autorităților. ”De 30 de ani încoace (…) autoritățile care răspund soarta oamenilor au impresia că sunt puși acolo pentru stăpânire, or ei sunt puși acolo pentru slujire și pentru grija față de ceilalți”, a mai punctat actorul din ”Senatorul melcilor”.

Vișan: În țara asta sunt valori mari, inclusiv în medicină

Cunoscutul actor nu s-a ferit să își spună părerea când vine vorba despre unii dintre cei aleși să gestioneze unele chestiuni importante, mai ales în această perioadă problematică, generată de noul coronavirus – cu titulatura de ”specialiști”. ”Bonaparte spunea că, atunci când nu vrei să se rezolve o problemă, să faci o comisie. Ei, lumea modernă s-a mai cioplit. Lucrează mult mai subtil. Atunci când vrei să nu se rezolve o problemă sunt chemați specialiștii. Și aici e unul din marile de necazuri, pentru că în funcțiile de care depinde soarta oamenilor specialiștii nu se pricep.

Deci nu sunt chemate marile valori, pentru că în țara asta sunt valori mari, inclusiv în medicină, pentru că suntem într-o criză sanitară, dar oamenii aceia sunt aruncați la periferie și au venit niște specialiști – care sunt sau absolvenți de SRL-uri, deci nu de facultăți – sau sunt ticăloși și sunt vânduți pentru 30 de griţari. Aici democrația și libertatea fără morală nu au nicio valoare”, a conchis Dorel Vişan.