AcasăNewsDonbas, spre un referendum pentru adeziunea la Federatia Rusa

Donbas, spre un referendum pentru adeziunea la Federatia Rusa

Alexandr Zaharcenko (foto) si Igor Plotnitki ar vrea si ei o anexare dar Putin nu le face multe iluzii

Autoproclamatele republici populare din Donetk si din Lugansk ar putea organiza referendumuri cu privire la o eventuala adeziune la Federatia Rusa, scrie gazeta.ru, citata de Sputnik.

Alexandr Zaharcenko (foto) si Igor Plotnitki ar vrea si ei o anexare dar Putin nu le face multe iluzii

Citand surse apropiate Kremlinului, ziarul precizeaza ca o decizie definitiva cu privire la aceste referendumuri va fi luata in functie de rezultatele alegerilor locale care vor avea loc in cele doua ”republici populare” in perioada 18 octombrie-1 noiembrie. Insa un asemenea demers este insa mai mult o incercare  de a face presiuni asupra Kievului decat o vointa de anexa Donbasul de Rusia, precum Crimeea. In plus, rezultatele acestor referendumuri nu impun nici o obligatie legala Moscovei, noteaza jurnalul. In iunie, intrebat daca regiunile Donetk si Lugansk ar putea adera la Rusia, cum a fost cazul Crimeei, Vladimir Putin a declarat ca anexarea Crimeei s-a facut ca urmare ”nu a pozitiei Moscovei” dar ”a pozitiei oamenilor din Crimeea”. Potrivit lui Putin, in Donbas-ul ucrainean, situatia este ”diferita”.

Igor Plotnitki

Republicile din Donetk si Lugansk si-au proclamat independenta de Kiev dupa inlaturarea de la putere a fostului presedinte Viktor Ianukovici, in februarie 2014, si formarea unui guvern pro-european la Kiev.

Doi politisti morti si 141 de raniti in urma violentelor din Kiev

Vladimir Putin

Un al doilea politist a murit, ieri, in urma ranilor suferite in confruntarile de luni dintre fortele de ordine si militantii extremei drepte din fata cladirii Radei supreme (parlamentul din Kiev), a anuntat ministrul de Interne, Arsen Avakov. Pe de alta parte, 141 de persoane au fost spitalizate, din care 131 sunt politisti, a indicat pentru AFP, un purtator de cuvant al politiei din Kiev. Adoptarea de catre Parlamentul ucrainean a unui proiect de lege a descentralizarii care ofera o mai mare autonomie regiunilor separatiste a generat violente confruntari intre militantii extremei drepte si fortele de ordine.

author avatar
Tudor Borcea
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger