AcasăNewsDonald Trump: Crimeea este problema Europei, nu a Statelor Unite

Donald Trump: Crimeea este problema Europei, nu a Statelor Unite

Cunoscutul miliardar spune ca europenii nu joaca cinstit cu SUA

Situatia Crimeei, anexata de Rusia in martie anul trecut, este mai degraba problema tarilor europene, a declarat vineri candidatul la presedintia SUA, Donald Trump.

Cunoscutul miliardar spune ca europenii nu joaca cinstit cu SUA

”Este mai mult problema Europei decat a noastra (…) Dar cand Europa ne cere sa o ajutam, nu o face in mod real. Europenii coopereaza cu Rusia, europenii primesc gaz si petrol rusesc”, a indicat Trump pentru CNN, aflat intr-o vizita in Scotia, informeaza RIA Novosti. Miliardarul a estimat ca tarile europene ar trebui sa se implice mai mult in reglarea acestei situatii. ”De ce Germania nu ia initiativa in cadrul acestui proces? Germania este o tara bogata si puternica, de ce nu se ocupa? Mereu numai Statele Unite, Statele Unite sunt jandarmul planetei”, a spus Trump.

FMI deblocheaza o transa de 1,7 miliarde de dolari pentru Ucraina

Kievul va primi o noua transa din creditul de 17,5 miliarde de dolari acordat de FMI Ucrainei, in ciuda unei explozii a datoriei publice a tarii, noteaza Russia Today. Ucraina va primi astfel 1,7 miliarde de dolari, o zecime din suma aprobata in martie de FMI, cu titlul de asistenta financiara. Anul acesta, Kievul a primit deja cinci miliarde de dolari din partea institutiei Bretton Woods din Washington. Programul de asistenta financiara a FMI se extinde pe o perioada de patru ani. ”Ucraina este intr-o situatie incurajatoare”, a declarat saptamana trecuta directorul FMI, Christine Lagarde. ”Am observat o vointa politica pentru a schimba imaginea Ucrainei”, a adaugat Lagarde.

author avatar
Tudor Borcea
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger