AcasăNewsDominique Strauss-Kahn, plasat in arest preventiv. Fostul director al FMI, acuzat de...

Dominique Strauss-Kahn, plasat in arest preventiv. Fostul director al FMI, acuzat de complicitate proxenetism

Dominique Strauss-Kahn, fostul director al Fondului Monetar International (FMI), a fost plasat in arest preventiv marti, la Lille, fiind acuzat intr-un dosar de proxenetism.

(foto: ziarelive.ro)

Dominique Strauss-Kahn (DSK) este invinuit de „complicitate la proxenetism” si „tainuirea unui abuz de bunuri sociale” in dosarul supranumit „Carlton„, a anuntat Parchetul francez, conform Mediafax. Strauss-Kahn a sosit cu putin inainte de ora 09.00 (10.00 ora Romaniei) intr-o cazarma a jandarmeriei din Lille, unde fusese convocat. Imediat, DSK a fost informat cu privire la plasarea sa in arest preventiv.

Dominique Strauss-Kahn urma sa fie audiat pe tema petrecerilor la care ar fi participat, in special la Paris si Washington, pentru a se stabili daca femeile care au fost prezente la acestea erau prostituate.  Aceste evenimente erau organizate in special de unul dintre apropiatii sai, Fabrice Paszkowski, responsabil al unei companii de echipamente medicale, si David Roquet, fost director al unei filiale a grupului Eiffage.

Ultima dintre aceste petreceri a avut loc intre 11 si 13 mai, in capitala americana, inaintea arestarii lui Dominique Strauss-Kahn in cazul Sofitel din New York. In acest caz, in care camerista Nafissatou Diallo il acuza pe DSK de agresiune sexuala.

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger