AcasăNewsDominique Strauss-Kahn, eliberat dupa ce a fost retinut intr-un caz de proxenetism

Dominique Strauss-Kahn, eliberat dupa ce a fost retinut intr-un caz de proxenetism

(foto: ziarelive.ro)

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat miercuri seara, dupa ce a fost retinut la Lille intr-un caz de proxenetism. „Fostul director FMI este foarte multumit ca a fost audiat”, a declarat avocatul sau.

(foto: ziarelive.ro)

Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, este interogat in legatura cu petreceri libertine la care ar fi luat parte, mai ales la Paris si Washington, cu scopul de a stabili daca stia ca femeile care participau la aceste petreceri erau prostituate.

Mai multe deplasari ale acestora au fost organizate si finantate de doi oameni de afaceri din regiunea Lille, Fabrice Paszkowski, directorul unei companii de echipamente medicale, si David Roquet, fost director al unei filiale a grupului de constructii Eiffage.

In total, opt persoane au fost inculpate in acest caz, intre care trei membri ai conducerii Hotelului Carlton din Lille, un avocat si un ofiter superior din cadrul politiei locale, comisarul Jean-Christophe Lagarde.

Ultima dintre aceste deplasari a avut loc intre 11 si 13 mai 2011, in capitala americana, inaintea arestarii lui DSK in cazul Sofitel din New York. In acest caz, in care camerista Nafissatou Diallo il acuza pe DSK de agresiune sexuala, acuzatiile penale au fost abandonate de justitia americana.

Insa cazul Sofitel, iar ulterior cazul Carlton au pus capat ambitiilor prezidentiale in Franta ale fostului ministru socialist al Finantelor, in perioada 1997-1999, favorit in sondaje pana la izbucnirea scandalului, care l-a costat postul de la FMI.

author avatar
Ciprian Purice
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger