AcasăNewsDominique Strauss-Kahn, acum intr-o celula frantuzeasca

Dominique Strauss-Kahn, acum intr-o celula frantuzeasca

DSK e din nou in centrul atentiei, de data asta pentru proxenetism

Fostul director al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a fost plasat in arest preventiv, la Lille, suspectat de proxenetism.

DSK e din nou in centrul atentiei, de data asta pentru proxenetism

In „Dosarul Carlton”, DSK este acuzat de „complicitate la proxenetism” si „tainuirea unui abuz de bunuri sociale” in dosarul Carlton.

Banuit de proxenetism

Strauss-Kahn fusese convocat la o cazarma a jandarmeriei din Lille, unde a fost informat ca va fi plasat in arest preventiv. Avocatul sau, Frederique Baulieu, sosit la fata locului, nu s-a grabit sa faca declaratii de presa. Arestul preventiv, o masura privativa de libertate, poate sa dureze 96 de ore. Dominique Strauss-Kahn urma sa fie interogat cu privire la petrecerilor la care ar fi participat, in compania unor femei despre care ar fi stiut ca sunt prostituate. Pentru unele ar fi acceptat deplasarea acestora la Washington, deplasari organizate si finantate de doi antreprenori din regiunea Lille, Fabrice Paszkowski, directorul unei companii de echipamente medicale, si David Roquet, fost director al unei filiale a grupului de constructii Eiffage.

O cursa in care cade si Sarkozy

DSK este ferm convins ca acest episod este o continuare a strategiei murdare care l-a scos din cursa prezidentiala, el fiind favorit al Partidului Socialist la alegerile care se desfasoara acum in Franta. Agresiunea asupra cameristei Nafissatou Diallo de la hotelul Sofitel din New York n-ar fi fost altceva decat o cursa pusa la cale de Nikolas Sarkozy. In acest caz, s-ar explica de ce un sondaj Ipsos arata ca socialistul Francois Hollande il devanseaza net in intentiile de vot pe presedintele Nicolas Sarkozy, in ceea ce priveste primul tur al scrutinului prezidential (32 la suta fata de 25 la suta), cat si in cel de-al doilea tur (59 la suta fata de 41 la suta).

author avatar
Adina Mutar
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger