AcasăNewsDominique Strauss-Kahn a terminat in patru minute

Dominique Strauss-Kahn a terminat in patru minute

Doar patru minute a durat infatisarea fostului director FMI in fata tribunalului penal din New York, unde Dominique Strauss-Kahn a pledat nevinovat.Incepe procesul! Lui DSK i s-au retinut sapte capete de acuzare, dintre care cel mai grav  este “delict sexual de gradul unu”, pentru care risca pana la 25 de ani de inchisoare.

Femei imbracate in cameriste l-au facut de rusine pe fostul sef al FMI la intrare in tribunal

Pledand nevinovat se deschide calea procesului cu menajera Nafissatou Diallo, care i-a facut plangerea. Dominique Strauss-Kahn, insotit de sotia sa, Anne Sinclair, flancat de doi gardieni, a fost intampinat in fata tribunalului de huiduielile unui grup de femei imbracate in cameriste, care scandau: “Rusine sa va fie!” In jur de 60 de jurnalisti asteptau de cateva ore in fata instantei din Manhattan. Posturile de televiziune au instalat corturi si echipamente pentru transmisiuni prin satelit.

Aparare de trei milioane de euro

Seful echipei de avocati americani, Benjamin Brafman, este convins ca clientul sau va fi scos de sub acuzare. “Nu vreau sa intru deocamdata in detaliile acestui caz, dar sunt increzator ca Strauss-Kahn va castiga procesul pentru ca nu e vinovat de faptele care i se reproseaza si pot sa prezic ca va fi scos de sub acuzare”, a afirmat Brafman.

Nu degeaba a facut el o asemenea declaratie. Cu firme de avocatura care il consiliaza pe DSK, pe langa echipa de avocati, care solicita de regula intre 1000-1500 de dolari pe ora, cu fosti ofiteri CIA angajati sa sape in trecutul cameristei, e posibil orice. „The Telegraph” apreciaza ca apararea lui DSK ar putea ajunge la peste trei milioane de dolari, iar acesti bani ii poate justifica doar o achitare.

author avatar
Adina Mutar
576 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger