AcasăNewsDoliu national in TURCIA: Peste 200 de morti in urma unei explozii...

Doliu national in TURCIA: Peste 200 de morti in urma unei explozii produse intr-o mina (VIDEO)

Lacrimi si groaza in Turcia. O explozie devastatoare, produsa intr-o mina situata la cateva sute de kilometri de capitala Ankara, a semanat prapad in zona. Pana la aceasta ora bilantul minerilor care si-au pierdut viata a ajuns la 201. Mai multe persoane sunt ranite, iar alte cateva sute sunt inca date disparute.

Disperarea rudelor lucratorilor aflati in subteran la momentul producerii deflagratiei catastrofale este fara margini. Oamenii asteapta cu infrigurare vesti de la echipele de salvare. Zeci de angajati ai echipelor de interventie in situatii de urgenta au ajuns la locul tragediei, inca de acum cateva ore, si incearca sa aduca la suprafata minerii ramasi blocati la aproximativ doi kilometri sub pamant. Din nefericire, pe masura ce minutele trec, sansele sa mai fie gasiti supravietuitori scad, spre groaza familiilor celor disparuti.

La momentul producerii exploziei, marti seara, in interiorul minei de carbune din Soma, provincia Manisa, se aflau peste 780 de oameni, au anuntat autoritatile turce, citate de BBC. Pana la acest moment 201 dintre acestia au fost declarati decedati, iar alti aproximativ 80 au fost scosi la suprafata cu diferite leziuni si transportati de urgenta la spitalele din apropiere.

Autoritatile locale, citate de presa internationala, au anuntat decretarea a trei zile de doliu national, ca urmare a producerii dramei. Din primele informatii, o posibila cauza a declansarii deflagratiei ar fi o problema la sistemul electric.

[youtube]xT6rJFcFrCE[/youtube]

[youtube]SVM098lt5vg[/youtube]

[youtube]hddTXSdCF5I[/youtube]

Sursa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger