AcasăNewsDoliu în teatrul românesc. Un cunoscut actor a murit la doar 54...

Doliu în teatrul românesc. Un cunoscut actor a murit la doar 54 de ani

sursa foto: realitatea.net

O veste grea s-a abătut, pe finalul anului 2023, asupra lumii artistice din România. Un apreciat actor a murit, la vârsta de 54 de ani. Anunțul trist a fost făcut de către reprezentanții Teatrului Nottara, din Capitală, instituție de cultură din echipa căreia a făcut parte actorul, timp de peste 25 de ani.

Actorul Rareș Ioan Stoica a murit la doar 54 de ani – a anunțat joi, 28 decembrie, Teatrul Nottara.

A absolvit Academia de Teatru și Film, la clasa profesorului Repan

Rareș Stoica a absolvit Academia de Teatru și Film din Bucureşti în anul 1993, la clasa cunoscutului profesor Alexandru Repan. La scurt timp după absolvire, Rareș Stoica a fost cooptat în trupa Teatrului Nottara, din care a făcut parte timp de peste 25 de ani.

Pe scena teatrului, regretarul actor a jucat în spectacole precum „Avarul” de J.B.P. Molière, (1993); „Underground”, adaptare după piesa „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, (1993); „Laurii domnului Schultz” de Jean-Noël Fenwick (1996); „Moştenirea lui Cadâr”, (1999); „Orfanul Zhao”, (2000); „Vizitatorul” de Eric-Emmanuel Schmitt, (2004); „Jocul dragostei şi al morţii” de Romain Rolland (2004) și „Clipe de viaţă” de William Saroyan (2010).

Va fi înmormântat la Iași

„Rareș Ioan Stoica va fi înmormântat la Iași, orașul în care s-a născut” – anunță reprezentanții Teatrului Nottara, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a instituției.
Zeci de internauți au reacționat la postarea prin care se anunța greaua pierdere suferită, la final de an, de lumea teatrului românesc, oamenii transmițând, la rubrica de comentarii, mesaje de condoleanțe și de regret față de plecarea din rândul celor vii a actorului Rareș Ioan Stoica.

author avatar
Andrei Coman
643 afisari

4 COMENTARII

  1. Teatrul Nottara,am auzit,
    Alexandru Repan ok,
    J.B.P. Molière-parca pa vremea lu Newton,
    Maxim Gorki-da,
    cine e
    Jean-Noël Fenwick,Eric-Emmanuel Schmitt;
    Romain Rolland -socialist spurcat,”antifa”:

    habar nu aveam de Rareș Stoica
    va rugam TRAGETI CORTINA!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger