AcasăNewsDoliu în lumea teatrului! S-a stins cunoscutul actor Alexandru Lulescu

Doliu în lumea teatrului! S-a stins cunoscutul actor Alexandru Lulescu

Doliu în lumea teatrului! S-a stins cunoscutul actor Alexandru Lulescu (sursa foto. Facebook/Teatrul de Revista Constantin Tănase)

O veste tristă s-a abătut, vineri, asupra breslei actorilor din România și a publicului amator de teatru. Și în special de spectacole ale teatrului de revistă. Cunoscutul actor Alexandru Lulescu s-a stins, la venerabila vârstă de 90 de ani, pe care îi împlinise pe 1 iunie.

Greaua veste a plecării din această lume a artistului a fost anunțată de Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, într-un mesaj emoționant în memoria celui care a fost Alexandru Lulescu „ actor emblematic al Revistei românești, căreia i-a dedicat întreaga sa viață și carieră”.

Reprezentanții teatrul din Piața Victoriei amintesc și de cea de pe urmă apariție pe scenă a actorului, în toamna anului trecut. „Maestrul ALEXANDRU LULESCU a fost omagiat pe scena Teatrului “Constantin Tănase”, anul trecut, în luna octombrie, în prima ediție a Galelor Savoy. Avea să fie ultima sa apariție pe scena pe care a slujit-o aproape 60 de ani”, transmit reprezentanții instituției.

Ultim omagiu, duminică, la Teatrul “Constantin Tănase”

Cei care vor să îi aducă o floare și să se reculeagă la căpătâiul celui care a fost Alexandru Lulescu pot venit în ultima zi a acestei săptămâni, la teatrul “Constantin Tănase”, din București.

„Corpul neînsuflețit va fi depus, pentru un ultim omagiu, Duminică, 19 iunie, ora 9:00, în foaierul Sălii Savoy a Teatrului “Constantin Tănase”, din Calea Victoriei nr.33”, se precizează într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a unității teatrale.

De-a lungul carierei sale, Alexandru Lulescu a jucat în numeroase spectacole, printre care ”La Grădina Cărăbuș”, “Pagini alese din Revista de altădată”, ”Revista cu Tănase”, ”Minunile Revistei – Ca la Tănase”, ”Veselie la…Tănase”, ”De la Cărăbuș la Savoy”, ”Revista cu paiațe”, ”Scandal la Boema”, ”O seară la Revistă”. Mulți își amintesc și de faptul că, vreme de două decenii, Lulescu a format, alături de regretatul actor Nicu Constantin, un cuplet umoristic apreciat de public.

Rolurile actorului Alexandru Lulescu vor rămâne pentru totdeauna în memoria marelui public și a colegilor de teatru. „Rămânem cu amintirea splendidelor momente trăite împreună, pe scena Teatrului „Tănase”, momente minunate pentru care îi mulțumim cu adânc respect și aleasă recunoștință!
Rămas bun, nea Lulu! 🖤

Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, au mai transmis colegii de teatru ai lui Alexandru Lulescu.

631 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger