AcasăNewsDoliu în lumea teatrului! S-a stins cunoscutul actor Alexandru Lulescu

Doliu în lumea teatrului! S-a stins cunoscutul actor Alexandru Lulescu

Doliu în lumea teatrului! S-a stins cunoscutul actor Alexandru Lulescu (sursa foto. Facebook/Teatrul de Revista Constantin Tănase)

O veste tristă s-a abătut, vineri, asupra breslei actorilor din România și a publicului amator de teatru. Și în special de spectacole ale teatrului de revistă. Cunoscutul actor Alexandru Lulescu s-a stins, la venerabila vârstă de 90 de ani, pe care îi împlinise pe 1 iunie.

Greaua veste a plecării din această lume a artistului a fost anunțată de Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, într-un mesaj emoționant în memoria celui care a fost Alexandru Lulescu „ actor emblematic al Revistei românești, căreia i-a dedicat întreaga sa viață și carieră”.

Reprezentanții teatrul din Piața Victoriei amintesc și de cea de pe urmă apariție pe scenă a actorului, în toamna anului trecut. „Maestrul ALEXANDRU LULESCU a fost omagiat pe scena Teatrului “Constantin Tănase”, anul trecut, în luna octombrie, în prima ediție a Galelor Savoy. Avea să fie ultima sa apariție pe scena pe care a slujit-o aproape 60 de ani”, transmit reprezentanții instituției.

Ultim omagiu, duminică, la Teatrul “Constantin Tănase”

Cei care vor să îi aducă o floare și să se reculeagă la căpătâiul celui care a fost Alexandru Lulescu pot venit în ultima zi a acestei săptămâni, la teatrul “Constantin Tănase”, din București.

„Corpul neînsuflețit va fi depus, pentru un ultim omagiu, Duminică, 19 iunie, ora 9:00, în foaierul Sălii Savoy a Teatrului “Constantin Tănase”, din Calea Victoriei nr.33”, se precizează într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a unității teatrale.

De-a lungul carierei sale, Alexandru Lulescu a jucat în numeroase spectacole, printre care ”La Grădina Cărăbuș”, “Pagini alese din Revista de altădată”, ”Revista cu Tănase”, ”Minunile Revistei – Ca la Tănase”, ”Veselie la…Tănase”, ”De la Cărăbuș la Savoy”, ”Revista cu paiațe”, ”Scandal la Boema”, ”O seară la Revistă”. Mulți își amintesc și de faptul că, vreme de două decenii, Lulescu a format, alături de regretatul actor Nicu Constantin, un cuplet umoristic apreciat de public.

Rolurile actorului Alexandru Lulescu vor rămâne pentru totdeauna în memoria marelui public și a colegilor de teatru. „Rămânem cu amintirea splendidelor momente trăite împreună, pe scena Teatrului „Tănase”, momente minunate pentru care îi mulțumim cu adânc respect și aleasă recunoștință!
Rămas bun, nea Lulu! 🖤

Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, au mai transmis colegii de teatru ai lui Alexandru Lulescu.