AcasăNewsDoliu în lumea teatrului românesc. Actrița Valeria Gagealov, răpusă de Covid-19

Doliu în lumea teatrului românesc. Actrița Valeria Gagealov, răpusă de Covid-19

Valeria GagealovValeria Gagealov a fost cunoscută pentru că a prezentat Cerbul de Aur de la Braşov.

Lumea teatrului românesc este din nou în doliu. Actriţa Valeria Gagealov s-a stins din viaţă marţi dimineaţă, la Spitalul Elias din Bucureşti. Avea 89 de ani și suferea de Covid-19.

A ajuns în stare gravă la spital

Valeria Gagealov se afla de câteva zile în stare gravă la spital, după ce a fost diagnosticată cu COVID-19. Încă de la început, medicii au fost rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale artistei.

Valeria Gagealov se născuse pe 9 decembrie 1931 în Galați. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat, se numără La Moara cu noroc (1955), Columna (1968), Mihai Viteazul (1971), Puterea și adevărul (1972), Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu (1980) și Ultima noapte de dragoste (1980).

Vocea de aur a radioului

Totodată, vocea ei a fost auzită în zeci de piese de teatru radiofonic.

Începând cu anul 2001 a fost societară de onoare a Teatrului Național din București. De asemenea, actrița a fost decorată în februarie 2004 cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”.

Portretul Valeriei Gagealov a fost reprezentat pe un timbru poștal emis de Romfilatelia în anul 2004, în cadrul emisiunii Stele de aur ale scenei și ecranului.

Face parte din Generația de aur a teatrului și filmului românesc alături de Mircea Albulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Draga Olteanu Matei, Marin Moraru, George Motoi, Sebastian Papaiani, Florin Piersic, Mitică Popescu, Sanda Toma și Olga Tudorache.

author avatar
Andreea Vlad
804 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger