AcasăNewsDoliu în lumea teatrului! Marele actor Costel Constantin s-a stins din viață

Doliu în lumea teatrului! Marele actor Costel Constantin s-a stins din viață

sursa foto: tnb.ro

O veste tristă lovește, miercuri, lumea artistică din România. Un mare actor a părăsit lumea celor vii.

Actorul Costel Constantin a încetat din viaţă, anunţul fiind făcut miercuri, 22 mai, de la nivelul Teatrului Naţional Bucureşti. Apreciatul actor avea 81 de ani.

„Cu adâncă tristețe anunțăm trecerea la Veșnicie a marelui actor COSTEL CONSTANTIN, un coleg minunat, un artist desăvârșit, cu o lungă și o prodigioasă carieră atât în teatru, cât și în film, cu zeci de roluri memorabile!”, au transmis reprezentanții Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” Bucureşti, prin intermediul paginii de Facebook a instituției de cultură.

Costel Constantin s-a născut pe 20 octombrie 1942, la Galați. Actorul a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în 1964, la clasa profesor Beate Fredanov.

A jucat în zeci de piese. Ultima oară a putut fi văzut pe scenă în iunie anul trecut

Regretatul actor Costel Constantin a debutat pe scena Teatrului Național București în 1970, cu rolul Nick din piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee.

De-a lungul carierei sale, a jucat în zeci de piese, iar ultima oară a putut fi văzut pe scenă în vara anului trecut, în spectacolul „Omul care a văzut moartea”.

„A jucat în zeci de piese, printre care se numără Săptămâna patimilor de Paul Anghel, Regele Lear de William Shakespeare, Năpasta, O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, Alexandru Lăpușneanu de Virgil Stoenescu, Azilul de noapte de Maxim Gorki, Apus de soare de Barbu Ștefănescu Delavrancea, Steaua fără nume de Mihail Sebastian, Crimă pentru pământ după Dinu Sararu, Sâmbătă, duminică, luni de Eduardo De Filippo, Sinucigasul de Nikolai Erdman.

Ultima oară a putut fi văzut pe scenă în iunie 2023, în spectacolul „Omul care a văzut moartea”, un rol remarcabil, pe care l-a însuflețit în peste 200 de reprezentații de-a lungul a zece ani”, transmit reprezentanții Teatrului Național.

author avatar
Andrei Coman