AcasăNewsDoliu in lumea artistica: Mesaje emotionante ale celor care l-au cunoscut pe...

Doliu in lumea artistica: Mesaje emotionante ale celor care l-au cunoscut pe Iurie Darie

(foto: aradon.ro)

Moartea actorului Iurie Darie a lasat un gol imens pe scena teatrului, dar si in cinematografia romanesca. Vestea ca a plecat dintre noi i-a indurerat pe toti cei care i-au fost alaturi de-a lungul carierei, dar si pe cei care au avut ocazia sa-l cunoasca.

(foto: aradon.ro)

Colega actorului, Rodica Popescu Bitanescu, desi indurerata ca a mai plecat un mare actor dintre noi si scena teatrul ramane din ce in ce mai goala si mai trista, spune ca totusi e mai bine ca s-a intamplat asa pentru ca chinurile lui Iurie Darie erau prea mari. „Sincer, imi pare bine ca s-a terminat. Era un chin pentru el. Trebuia  sa se puna punct si sa o ia de la capat dincolo”, a Bitanescu, la aflarea vestii.

Ion Besoiu regreta moartea marelui actor: „Azi, suntem mai saraci, dar Caile Domnului sunt de nebanuit! Dumnezeu sa-l odihneasca. A disparut o mare personalitate, o stea de cinema adevarata, un actor de farmec nespus. Cu toate acestea nu ne convine ca ne-a lasat singuri. Cand ne intalneam era intotdeauna fermecator, zambitor, au fost multe momente in care mi-a făcut placere sa ma intalnesc cu el”, a povestit acesta indurerat.

Silviu Biris si-a exprimat durerea la aflarea tristei vesti: „Pentru noi chiar este un soc, mi-as dori ca acesti actori sa nu moară niciodată. Pentru mine Iurie Darie este un model… Cuvintele sunt de prisos in asemenea momente si nu putem decat sa ne gandim ca s-a dus intr-un loc unde are liniste”, a spus actorul.

Nu doar colegii sai de scena au fost miscati sa afle ca Iurie Darie a murit. Vedete, cantareti si oameni din moda au vrut sa lase un ultim mesaj pentru marele om si marele actor. Creatoarea de moda Adina Buzatu a tinut sa-i transmita si ea condoleante Ancai Pandrea, sotia actorului si a postat pe internet: „Doamne, imi pare atat de rau!!! Iura, o sa ne lipsesti mult tuturor! Romania a pierdut inca un om de mare valoare: Iurie Darie! Condoleante, Ancuta! Odihneasca-se in pace!”, a fost mesajul Adinei pentru familia indurerata.

Andreea Marin, indurerata la aflarea vestii ca s-a stins inca o stea a teatrului si a filmului romanesc, si-a exprimat regretul dedicandu-i lui Iurie Darie un poem scris de Adrian Paunescu, „Mor Actorii”:
„Cainii mortii reincep sa latre,
Cinici, pofticiosi, nerabdatori,
Se tot sting luminile in teatre,
Noapte buna, domnilor actori !
Ce se-ntampla seamana teribil
Unui zbor cu foarte multe goluri:
In aceasta tara mor actorii
Regretati de propriile roluri.
Tineri si batrâni, la garderoba

Vin sa-si lase cea din urma haina,
Programati sa intre in spitale
Ca sa poata sa se stinga-n taina.
Nu mai vor aplauze si bisuri,
Nu mai vor sufleori, lumini si farduri,
Ar mai zabovi doar ca sa-si rupa
Propriile afise de pe garduri.
Mor actorii parasiti de public,
Teatrul insusi este o fantoma
si la catafalc le stau de garda
Rolurile care intra-n coma.
Ne-au facut sa plangem si sa radem,
In momente bune sau mizere,
Astazi, cu privirea zavorata,
Ei isi joaca ultima tacere.
Ce ciudat, acum, cand mor actorii,
Tragedia ce-au jucat-o moare,
Pentru a afla ca fara dansii
Tragedia noastra e mai mare.”

author avatar
Alina Stancu
957 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger