AcasăNewsDoliu in lumea artistica din Romania. Sculptorul Stefan Calarasanu a murit

Doliu in lumea artistica din Romania. Sculptorul Stefan Calarasanu a murit

Artistii din Romania sunt din nou in doliu. Sculptorul Stefan Calarasanu, unul dintrei cei mai apreciati din aceasta breasla, s-a stins din viata.

Sculptorul a murit la varsta de 67 de ani, din cauza cancerului. Stefan Calarasanu s-a nascut in 9 martie 1947 la Turnu Severin si a absolvit in 1973 Facultatea de Arte din Timisoara, potrivit pressalert.ro. Operele lui au uimit intreaga tara, sculptorul avand o intreaga colectie de premii. In 1998 a castigat Marele Premiu National „George Apostu”, distinctie care poarta numele artistului in al carui atelier a ucenicit. A fost membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. A avut prima expozitie personala in 1982. In 2004 i s-a decernat Premiul pentru sculptura al UAP.

Operele sale se regasesc in unele dintre cele mai mari orase din Romania. In Timisoara, Clopotul libertatii si Compoziţie, la Lugoj, alte doua statui ale lui: Martir si Iisus Cristos. La Turnu Severin,  Calarasanu a ridicat Monumentul detinutilor politici, Clopotul de piatra in Resita, dar si o Cruce in Cehia.

author avatar
Andra Nesu
1.045 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger