AcasăNewsDOLIU: a murit jurnalistul căruia Ion Iliescu i-a adresat insulta ”Măi, animalule!”

DOLIU: a murit jurnalistul căruia Ion Iliescu i-a adresat insulta ”Măi, animalule!”

Paul Pârvu DOLIU: a murit jurnalistul căruia Ion Iliescu i-a adresat insulta ”Măi, animalule!"

Paul Pârvu a murit duminică, 30 ianuarie 2022, cu o zi înainte de a împlini vârsta de 61 de ani, fiind internat după un atac cerebral dublat de infectarea cu noul coronavirus.

Gazetarul constănţean a rămas în memoria tuturor ca fiind cel căruia Ion Iliescu i s-a adresat în anul 1992: „Măi, animalule“, incident petrecut la festivităţile dedicate Zilei Marinei.

Cum s-a ajuns la conflictul Ion Iliescu – Paul Pârvu

Singurul moment când preşedintele Ion Iliescu şi-a pierdut cumpătul s-a întâmplat la Constanţa şi a fost provocat de un ziarist. Paul Pârvu este cel căruia i s-a adresat la nervi cu celebrul apelativ „Măi, animalule!“

Paul era unul dintre contestatari şi avea de pus o grămadă de întrebări despre Revoluţie, despre Piaţa Universităţii, despre KGB, Moscova şi influenţa sovietică. Ion Iliescu îşi pierde cumpătul. Se înfurie pe ziaristul extrem de insistent şi aproape îl ia de gât, lăsându-i să scape apelativul celebru: „Măi animalule!”.

Partidele de dreapta l-au ofertat pe jurnalist

În presă au apărut imagini cu preşedintele Iliescu şi cu ziaristul Pârvu stând faţă în faţă la foarte mică distanţă, privindu-se duşmănos.După ciocnirea cu Iliescu, partidele de dreapta l-au ofertat pentru a profita de celebritatea lui. Paul Pârvu a refuzat, fiind un ţărănist din convingere.

Paul Pârvu n-a activat niciodată în politică, nu a intrat nici în administraţia publică şi s-a despărţit de colegii lui de drum: Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Sorin Strutinski. Regretatul artist Vali Sterian a făcut chiar un cântec dedicat acelui episod.

 

author avatar
Andrei Ștefan
548 afisari

2 COMENTARII

  1. Nici macar un articol nu sunteti in stare sa-l scrieti! Copiat cel putin 75%…

  2. daca numai prin asta s/a remarcat vai de capul lui [de morti numi de bine ]bagatil si in cartea de istorie ca pe esca [protv]

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger