AcasăNewsUPDATE. Doi turisti recuperati din Muntii Fagaras. Unul dintre ei, un tanar...

UPDATE. Doi turisti recuperati din Muntii Fagaras. Unul dintre ei, un tanar de 22 de ani, a murit

Vesti rele despre unul dintre turistii recuperati, orele trecute, de pe munte.

UPDATE 2: Din pacate, in ciuda stradaniei doctorilor de a-l mentine in viata, tanarul in varsta de 22 de ani nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decedat.

UPDATE: Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sibiu, unitate medicala la care a fost transportat tanarul a oferit detalii despre starea turistului, despre care a precizat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca a fost „adus in stare critica, hipotermie severa (…) starea sa este una critica (…) sansele sunt probabil minime, dar se face tot ce este posibil pentru a se asigura ingrijiri de calitate pentru acest pacient”.

In tot acest timp, fata alaturi de care a fost gasit tanarul e in grija medicilor sibieni, starea acesteia nefiind una grava.

Salvatorii montani au fost alertati, fiindu-le solicitat ajutorul pentru doi tineri aflati in zona de creasta a Muntilor Fagaras, in apropierea Lacului Balea.

Din cate se pare, turistii ar fi fost surprinsi de racirea brusca a vremii si de ninsoarea cazuta si ar fi avut probleme din cauza hipotermiei si a oboselii.

Din informatiile facute publice dinspre Salvamont Arges, colegii de la Salvamont Sibiu le-au cerut ajutorul, in cursul noptii de luni spre marti, pentru recuperarea celor doua persoane, iar la momentul in care s-a reusit sa se ajunga la ei au constatat ca unul dintre turisti intrase in soc hipotermic. S-au facut eforturi pentru ca acesta sa fie coborat cat mai repede la cabana Balea Lac. Au urmat momente delicate, pentru ca tanarul a intrat in stop cardiorespirator si a avut nevoie de manevre de resuscitare. Peste 90 de minute s-au straduit salvatorii sa il mentina in viata, pana cand in zona a venit personalul medical,, care l-a preluat pe barbat. In cele din urma, turistul a fost dus la spital la Sibiu.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger