AcasăNewsDoi profesori si un om de afaceri, retinuti pentru fraude la bacalaureat,...

Doi profesori si un om de afaceri, retinuti pentru fraude la bacalaureat, anchetati sub control judiciar

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj au decis ca cei doi profesori si omul de afaceri din Targu Jiu, retinuti pentru fraude la examenul de bacalaureat, sa fie anchetati in libertate, sub control judiciar.

Gabriel Rascol, director la Liceul cu Program Sportiv din Targu Jiu, si colegul sau Vasile Udroiu, de la Liceul Energetic din oras, au fost pusi in libertate dupa expirarea celor 24 de ore din ordonanta de retinere emisa pe numele lor. De asemenea, in libertate se afla si omul de afaceri Cretu, retinut in cursul noptii de vineri spre sambata.

La domiciliile celor trei suspecti au avut loc perchezitii, anchetatorii ridicand de aici cutii in care se aflau sticle de whisky si aparatura electrocasnica, precum si anumite sume de bani, de ordinul miilor de euro, scrie b1.ro.

Toti cei trei suspecti au fost adusi, sambata, la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj pentru audieri, dupa mai multe ore petrecute in sediul institutiei respective acestia fiind transportati din nou in arestul IPJ Gorj, unde au asteptat expirarea termenului de 24 de ore pentru a fi pusi in libertate.

Dosarul vizeaza posibile fapte de coruptie la examenul de bacalaureat de anul acesta, la recorectarea unei lucrari in baza unei contestatii depuse de omul de afaceri pentru unul dintre baietii sai gemeni. Gemenii au obtinut 8,78 si, respectiv, 9,35 media generala la bacalaureat, pentru unul dintre ei tatal contestand nota de la limba romana. In urma recorectarii lucrarii, nota contestata a fost marita cu aproape un punct, fiind in avantajul absolventului de liceu.

Foto: dcnews.ro

author avatar
Alina Costache
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger