AcasăNewsDoi procurori, trimisi de DNA in judecata

Doi procurori, trimisi de DNA in judecata

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta, marti, trimiterea in judecata a lui Marius Radu Vladoianu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj, si a lui Ionel Tudosan, procuror in cadrul DIICOT.

Vladoianu a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv, fiind acuzat de trafic de influenta si de santaj. Tudosan a fost trimis in judecata in stare de libertate, fiind acuzat de complicitate la santaj.

Conform procurorilor DNA, „in perioada iulie 2012 – septembrie 2013, inculpatul Vladoianu Marius Radu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj, beneficiind de ajutorul unei alte persoane, a pretins de la un martor denuntator sume de bani totalizand aproximativ 7.000 de euro si un comision de 20% din valoarea unui contract sau 20% din suprafata terenului aflat in litigiu pe rolul instantei, pentru a-si exercita influenta asupra magistratilor judecatori, astfel incat persoana denuntatoare sa obtina o hotarare favorabila intr-o cauza civila privind reconstituirea dreptului de proprietate, aflata in recurs, iar pe de alta parte, pentru a-i facilita o executare silită.

Legatura dintre Vladoianu Marius Radu si denuntatorul din prezenta cauza a fost intermediata, in perioada iulie 2012 – aprilie 2013, de o alta persoana care a pretins si a primit pentru Vladoianu Marius si pentru sine diferite sume de bani de la denuntator.

Ulterior, in perioada iunie 2014- februarie 2015, pentru a obtine o suma de bani necesara acoperirii prejudiciului stabilit de organele fiscale (peste un milion lei) intr-un dosar ce viza o societate comerciala in care persoana de legatura si sotia procurorului aveau interes, inculpatul Vladoianu Marius Radu, beneficiind de ajutorul aceleiasi persoane, a exercitat presiuni asupra unor oameni de afaceri sirieni ce au avut relatii contractuale cu respectiva societate, pentru a-i determina sa suporte acel prejudiciu.

Astfel, Vladoianu Marius Radu i-a constrans pe oamenii de afaceri sirieni sa incheie un contract de vanzare-cumparare pentru un imobil la un pret supraevaluat, care sa acopere prejudiciul si sa asigure un profit pentru el si pentru persoana de legatura.

In acest sens, Vladoianu Marius Radu le-a adresat amenintari ca va fi deschis un dosar penal pe numele lor la DIICOT Bucuresti. Oamenii de afaceri sirieni au fost contactati si de catre persoana de incredere a lui Vladoianu Marius Radu care le-a adresat amenintari si care a formulat o sesizare penala, care insa nu a fost inregistrata in evidentele DIICOT, de catre procurorul Tudosan Ionel.

Cu toate acestea, in luna februarie 2015, oamenii de afaceri sirieni au fost citati la DIICOT Bucuresti de procurorul Tudosan Ionel, fara ca acesta sa fie investit cu solutionarea vreunei cauze care sa priveasca persoanele anterior mentionate. Mai mult, procurorul a efectuat acte de urmarire penala fara sa existe o cauza pe rolul DIICOT.

In acest fel, inculpatul Tudosan Ionel l-a ajutat pe Vladoianu Marius Radu sa ii constranga pe oamenii de afaceri sirieni sa cumpere imobilul la pretul impus, prin deschiderea unui dosar penal pe numele acestora si citarea acestora la DIICOT Bucuresti, in perioada in care Vladoianu Marius Radu purta cu acestia negocieri de incheiere a tranzactiei, creandu-le acestora convingerea ca Vladoianu Marius Radu are influenta necesara pentru a le provoca probleme daca nu dau curs solicitarii”.

Oamenii legii anunta ca au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil apartinand inculpatului Vladoianu Marius Radu si ca au trimis dosarul spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

author avatar
Cristi Ionita
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger