AcasăNewsDoi militari romani, un caporal si un fruntas, raniti luni in Afganistan

Doi militari romani, un caporal si un fruntas, raniti luni in Afganistan

La doar cateva saptamani de cand patru colegi de-ai lor detasati in Afganistan au ajuns pe mana doctorilor, in urma unui atac al insurgentilor, alti doi militari romani au avut nevoie de ingrijiri medicale, de data aceasta pe fondul unui incident ce a avut loc in dimineata primei zile a acestei saptamani.

Mai exact in jurul orei 2.35, ora Romaniei, din cate a anuntat MApN. Caporalul clasa a III-a Laurentiu Bogatu si fruntasul Ionut Burlacu, doi dintre componentii Batalionului 300 Protectia Fortei „Sfantul Andrei”, au fost raniti „in timp ce executau o misiune de patrulare interioara in Baza Aeriana Kandahar”, cand masina de lupta in care se aflau s-a rasturnat.

Militarilor romani li s-a acordat primul ajutor si au fost dusi la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriana Kandahar. „Starea lor de sanatate este stabila, caporalul Bogatu fiind deja externat si s-a intors in campul romanesc, unde ramane sub supravegherea echipei medicale a detasamentului”, transmit reprezentantii Ministerului Apararii in comunicatul prin care s-a anuntat incidentul.

Inca nu se stie cum de a ajuns sa se rastoarne masina de lupta de tip MRAP in care se aflau militarii, dar o comisie constituita la nivelul unitatii are misiunea de a lamuri intreaga situatie.

sursa foto: MApN

author avatar
Cristina Stefan
717 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger