AcasăNewsDoi migranti s-au inecat, incercand sa treaca Dunarea catre Romania/ Alti 15,...

Doi migranti s-au inecat, incercand sa treaca Dunarea catre Romania/ Alti 15, prinsi de politistii timiseni

Au sperat sa reuseasca sa ajunga din Turcia spre Bulgaria si Romania, doar ca si-au gasit sfarsitul in apele fluviului ce strabate ambele state. Altii au vrut sa ajunga „intr-un stat din vestul Europei”, din care au anuntat politistii de frontiera timiseni, doar ca planul lor a fost dat peste cap, odata prinsi de responsabilii cu paza granitelor autohtone.

Este povestea dramatica a mai multor imigranti care au pornit in cautarea unei vieti mai bune. Conform autoritatilor bulgare, citate de Digi 24, mai multe persoane au urcat la bordul a doua ambarcatiuni, una dintre ele naufragiind. Astfel, doi oameni au pierit inecati, alti sase fiind si la acest moment de negasit, desi incidentul dateaza din 8 septembrie. Abia marti s-a aflat, insa, despre toata aceasta situatie, in conditiile in care, potrivit sursei citate, trupurile fara viata au fost recuperate din apele Dunarii inca de duminica.

Prinsi in timp ce incercau sa intre in tara din Serbia

O alta situatie in care sunt implicati refugiati a ajuns la urechile oponiei publice in cursul acestei dimineti, din directia Politiei de Frontiera Timisoara, de unde aflam ca in cadrul unei actiuni de supraveghere a granitei sud-vestice au fost descoperiti nu mai putin de 8 afgani, doi pakistanezi si un iranian, despre care se anunta ca incercau sa treaca frontiera in mod ilegal din Serbia, pe directia localitatilor de frontiera Valcani-Beba Veche. Totul s-a intamplat seara trecuta, cu putine minute dupa ora 21. Desi au sperat ca nu vor fi observati, cei 11 migranti au fost depistati gratie unei tehnologii moderne, pe baza de termoviziune. Autoritatile anunta ca grupul mergea pe jos, traversand un camp. Inainte sa ajunga la Valcani, barbatii  au fost opriti de reprezentantii legii, care s-au ocupat apoi de pasii procedurali impusi de cercetarile in astfel de cazuri.

Totodata, in seara zilei de duminica, au fost gasiti patru tineri – kosovari de origine – aflati pe malul Muresului, pe directia localitatii Saravale. Politistii de frontiera spun ca nu era prima oara cand incercau sa ajunga in Ungaria, tot prin metode nelegale si tot in decursul lunii septembrie.

sursa foto: Politia de frontiera

 

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger