AcasăNewsDoi membri Al Qaeda, care pregateau un atentat in Romania, au fost...

Doi membri Al Qaeda, care pregateau un atentat in Romania, au fost prinsi de SRI si expulzati

Doi pakistanezi care faceau parte dintr-o grupare extremista islamica, afiliata Al Qaeda, care pregateau un atentat in Romania, au fost prinsi de SRI si expulzati din Romania, fiindu-le interzis sa mai intre in tara noastra timp de 15 ani.

Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea procurorilor si a SRI de a-i expulza pe Ramzan Muhammad (30 de ani) si pe Adeel Muhammad (19 ani), cetateni pakistanezi, din Romania. Cei doi incercau sa racoleze oameni de la care sperau sa obtina sprijin pentru organizarea unui atentat terorist in Romania, in perioada sarbatorilor de iarna, potrivit serviciilor secrete.

Sorin Sava, purtatorul de cuvant al SRI, a afirmat ca suspectii au fost supravegheati o perioada mai mare de timp, unul dintre ei avand pregatire calificata in domeniul fabricarii dispozitivelor explozive improvizate.

La inceputul lunii noimbrie un cetatean tunisian a fost declarat persoana indezirabila pe teritoriul Romaniei, pentru cinci ani de zile. Barbatul a fost expulzat dupa ce a fost prins promovand pe internet ideologii ale unei organizatii extremiste, afiliata gruparii teroriste Al Qaeda. Iar la sfarsitul lunii octombrie alti doi cetateni, de aceasta data afgani de origine, au fost expulzati din aceleasi motive, avand interdictie de a mai intra in Romania pentru 15 ani, in urma unor actiuni antiteroriste ale SRI.

author avatar
Alina Costache
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger