AcasăNewsDoi medici din Salaj, trimisi in judecata pentru luare de mita si...

Doi medici din Salaj, trimisi in judecata pentru luare de mita si dosare false de pensionare

Doi medici din Salaj au fost trimisi in judecata pentru luare de mita in forma continuata, alaturi de ei fiind trimise in judecata si doua asistente medicale, precum si un barbat care intermedia accesul unor beneficiari la medic si o asistenta de la o policlinica privata.

Doi medici, unul responsabil de acordarea pensiilor de invaliditate in Salaj si un altul, sef de sectie la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Zalau, au fost trimisi in judecata pentru luare de mita in forma continuata. Anchetatorii au aratat ca unul dintre ei a luat mita de la aproximativ 200 de persoane in mai putin de o luna, incasand in total in jur de 20.000 de lei. Sumele primite de medic variau intre 100 si 500 de lei.

In acelasi dosar sunt judecate alte patru persoane, respectiv doua asistente medicale de la cabinet, un barbat din Cehu Silvaniei care intermedia accesul unor beneficiari la medicul expert si o asistenta de la o policlinica privata. Cea din urma a acceptat sa incheie un acord cu procurorii salajeni prin care isi recunoaste vinovatia, cu o pedeapsa rezultanta de doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare sub supraveghere.

In urma perchezitiilor efectuate la domiciliul unuia dintre medicii anchetati, oamenii legii au gasit mai multe lingouri si bijuterii din aur, dar si sume de bani asupra carora a fost propus sechestrul asigurator in vederea confiscarii.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger