AcasăNewsDoi jurnalisti occidentali au fost ucisi la Homs, afirma un militant sirian

Doi jurnalisti occidentali au fost ucisi la Homs, afirma un militant sirian

Doi jurnalisti occidentali au fost ucisi miercuri in orasul sirian rebel Homs, unde bombardamentele au vizat un centru de presa al millitantilor impotriva regimului, a declarat un activist citat de AFP.

„Doi jurnalisti au fost ucisi cand bombardamentele au vizat centrul nostru de presa din cartierul Baba Amr. Alti trei sau patru jurnalisti straini au fost raniti”, a afirmat militantul Omar Shaker, aflat la Baba Amr si contactat prin intermediul Skype. „Vom incerca sa recuperam cadavrele, dar este foarte dificil”, a adaugat el, evocand „bombardamente fara discernamant” si prezenta lunetistilor. „Ne-au parvenit informatii privind moartea unei jurnaliste americane si a unui jurnalist francez, in bombardamentul de la Baba Amr din aceasta dimineata”, a informat la randul sau Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

Ministrul francez al Mediului, Nathalie Kosciusko-Morizet, a confirmat ca unul dintre cei doi jurnalisti ucisi este francez. „Presedintele Republicii ne-a facut tristul anunt, care pare sa se confirme, cu privire la moartea a doi jurnalisti si in special a unui jurnalist francez la Homs”, a declarat Kosciusko-Morizet la finalul unui Consiliu al ministrilor.

Bilantul jurnalistilor occidentali ucisi de violentele din Siria se ridica astfel la trei, de la 15 martie 2011, cand a inceput revolta populara a carei reprimare s-a soldat cu peste 7.600 de morti, potrivit unui nou bilant al OSDO.Reporterul francez Gilles Jacquier a fost, la 11 ianuarie, primul jurnalist occidental ucis in Siria. El a murit tot la Homs, simbolul miscarii de contestare, in cursul unei calatorii autorizate de autoritati.

Regimul presedintelui Bashar al-Assad restrange drastic miscarile jurnalistilor in tara, insa unii reporteri patrund in zona clandestin.

author avatar
Ciprian Purice
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger