Cauta

Doi jurnalisti francezi, ucisi dupa ce au fost rapiti in MALI. Reactia premierului Ponta!

Vestea ca doi ziaristi francezi au pierit omorati in Mali, dupa ce initial au fost luati ostatici, a facut inconjurul lumii. In timp ce presedintele francez a convocat de urgenta, duminica, o intrunire a membrilor guvernului, oficialii din lumea intreaga au transmis mesaje de condoleante. Printre ei si premierul roman, Victor Ponta.

La cateva ore dupa ce s-a aflat de tragedia celor doi cunoscuti jurnalisti de investigatii, care lucrau la Radio France Internationale (RFI) – Ghislaine Dupont (51 de ani) si Claude Verlon (58 de ani) – au aparut primele reactii. Liderul de la Paris, Francois Hollande, a condamnat in termeni duri gestul rebelilor, inainte de a convoca, de urgenta, o reuniune a Cabinetului francez pentru a discuta pe marginea tragediei.

Ponta, mesaj de condoleante pentru familiile ziaristilor

Situatia dramatica ce a dus la pierderea vietilor jurnalistilor de la RFI,  rapiti sambata dimineata de un grup de teroristi in orasul Kidal, din Mali a ajuns in atentia demnitarilor lumii.

Primul-ministru Ponta a tinut sa transmita un mesaj de condoleante familiilor celor doi ziaristi si, totodata, sa condamne gesturile radicale ale teroristilor. ”Am primit cu tristete vestea ca doi jurnalisti de investigatie Radio France International, Ghislaine Dupont si Claude Verlon, doi profesionisti desavarsiti, si-au pierdut viata in mod tragic. (…) Condamn ferm asemenea acte de terorism! Ele reprezinta un atac flagrant la adresa libertatii presei si a valorilor democratice pe care le sustinem si aparam”, afirma seful Executivului.

[youtube]btyT-myllcE[/youtube]

Va reamintim ca, urmare a situatiei din Mali, autoritatile romane ii sfauiesc pe cetateni sa evite calatoriile in acest stat. „Republica Mali a finalizat cu succes scrutinul prezidential – noul presedinte a fost investit la 4 septembrie 2013 – si are, incepand cu 9 septembrie 2013, un guvern legitim, condus de premierul Oumar Tatan LY, care preconizeaza alegeri legislative pana la sfarsitul anului (24 noiembrie si 15 decembrie).In ciuda masurilor asociate acestui proces de legitimare a puterii de la Bamako – care inseamna, in principal, revenirea administratiei si a armatei in zona de Nord a tarii (teatrul recentului razboi dus de armata maliana si fortele regionale, puternic sprijinite de Franta, impotriva gruparilor armate jihadiste si a rebelilor MNLA) – teritoriul national nu este, in acest moment, pe deplin securizat”, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Ultimele stiri

  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Exit mobile version