AcasăNewsDoi generali MApN, condamnati la inchisoare

Doi generali MApN, condamnati la inchisoare

sursa foto: b1.ro

Marian Ion si Mihai Chirita, ambii generali ai Ministerului Apararii Nationale, au fost condamnati, miercuri, la inchisoare cu executare.

sursa foto: b1.ro

Cei doi au fost gasiti vinovati, de catre magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, de instigare la fals intelectual.

Marian Ion, fost adjunct al sefului Directiei de Management si Resurse Umane din Ministerul Apararii Nationale, a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, iar Mihai Chirita, fost sef al Directiei de Instructie si Doctrine din cadrul Statului Major General din MApN, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

Decizia de la Inalta Curte de Casatie si Justitie este definitiva, cei doi generali fiind gasiti vinovati ca au fraudat mai multe concursuri organizate in unitati MApN.

Dosarul este unul mai amplu, alte 95 de persoane, ofiteri, subofiteri si maistri militari, primind, miercuri, diferite pedepse pentru implicarea lor in dosar.

In mai 2011, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a unui numar de 112 inculpati, dintre care doi generali, 24 de ofiteri, 15 subofiteri si maistri militari si 71 de caporali candidati la selectii si concursuri organizate in cadrul Ministerului Apararii Nationale, in unitatile din Breaza si Pitesti.

Potrivit procurorilor, in perioada 2009-2010, la Centrul Zonal de Selectie si Orientare Breaza au fost organizate, in mod succesiv, mai multe activitati de selectie a unor candidati pentru a deveni militari profesionisti (ofiteri, maistri militari, subofiteri, soldat sau gradat voluntar), precum si selectii pentru elevi sau studenti in vederea admiterii la o serie de institutii de invatamant militar. Selectia consta in probe eliminatorii psihologice si de aptitudini fizice.

author avatar
Cristi Ionita
898 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger