AcasăNewsDoi functionari publici, retinuti dupa ce au luat mita pentru vanzarea unor...

Doi functionari publici, retinuti dupa ce au luat mita pentru vanzarea unor spatii in Centrul Istoric

(foto: cugetliber.ro)

Functionarii publici au cerut mita peste 125.00 de euro de la persoane carora le-au promis ca le ajuta in vanzarea si concesionarea unor spatii din Centrul Istoric. Cei doi sunt cercetati pentru pentru trafic de influenta, in forma continuata, si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune.

(foto: cugetliber.ro)

Doi functionari publici din cadrul Administratiei Fondului Imobiliar (AFI) si al Directiei Generale a Politiei Locale Bucuresti, au fost retinuti miercuri de procurori, fiind acuzati de trafic de influenta, in forma continuata, si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune. Cei doi sunt acuzati ca, in cursul lunii aprilie, in schimbul interventiei pentru inchirierea si apoi vanzarea unui spatiu comercial situat in Centrul Vechi, cei doi ar fi cerut unui denuntator suma de 125.000 de euro.

Potrivit anchetarilor, Paulina Chioveanu a fost prinsa la scurt timp dupa ce a primit de la un denuntator suma de 15.000 de euro, o transa din totalul de 16.000 de euro. Totodata, procurorii o mai acuza pe Chioveanu ca, in cursul lunii mai 2012, cu ajutorul lui Nicolae Alexandru Ciortan a pretins 48.000 de euro de la o alta persoana, careia i-a spus ca poate interveni pe langa persoane competente din AFI pentru a le determina sa aprobe concesionarea unui spatiu comercial situat in Centrul Istoric al Capitalei, aflat in administrarea AFI. Ciortan a fost prins de procurori in 29 mai, la scurt timp dupa ce a primit de la denuntator cei 48.000 de euro ceruti.

Paulina Chioveanu si Nicolae Alexandru Ciortan au fost retinuti marti, urmand sa fie prezentati miercuri Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. In aceasta cauza, procurorii fac acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Ionut Zgimbau

author avatar
eNational
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger