AcasăNewsDoi fraţi români, executaţi în stil mafiot în Belgia. Incredibil la cine...

Doi fraţi români, executaţi în stil mafiot în Belgia. Incredibil la cine a dus firul anchetei!

asasinatDoi fraţi români, executaţi în stil mafiot în Belgia. Incredibil unde a dus firul anchetei / Cine e autorul dublului asasinat

Doi frați români şi-au găsit sfârşitul în Belgia, în condiţii care i-au făcut inițial pe anchetatori să se gândească la un asasinat comandat de mafioţi.

Cei doi au fost împușcați în cap, de la mică distanță. Criminalul le-a aruncat apoi trupurile neînsuflețite în tufișurile de pe marginea unui lac din apropiere de Charleroi.

Românii pescuiau fără autorizație

Amândoi erau amatori de pescuit și aveau obiceiul să pescuiască pe malul unui lac la Forchies-la-Marche. Fără să ceară voie proprietarului, un fost comisar de 71 de ani, acum pensionar, cei doi se strecurau şi prindeau peşte, după care se întorceau acasă, la Bruxelles.

Printre principalii suspecţi s-a numărat încă de la început fostul comisar.

Poliţiştii ştiau că acesta intrase în conflict cu cei doi români şi că a tras asupra lor în urmă cu câteva luni, când pescarii intraseră pe domeniul său fără să-i ceară voie. În plus, oamenii legii au descoperit echipament de pescuit aparținând comisarului de poliție chiar lângă micul lac.

Un fost comisar de poliție, autorul crimelor

Cei doi români au fost uciși pe 28 august 2019, dar ancheta și procesul au suferit numeroase amânări din cauza pandemiei de coronavirus care i-a afectat chiar și pe magistrații care ar fi trebuit să judece acest caz.

De altfel, procesul ar fi trebuit să aibă loc în acest an, în luna aprilie, dar a fost din nou amânat după ce unul dintre judecători s-a îmbolnăvit de Covid-19, scrie Trend Detail News.

Fostul comisar de poliție va fi acum judecat de magistraţii Curţii Assize din Hainaut şi ar putea fi condamnat la 25 de ani de închisoare, ceea ce ar echivala, dată fiind vârsta sa, cu detenţia pe viaţă.

author avatar
Andreea Vlad