AcasăNewsDoi directori din Primaria Sectorului 1, retinuti pentru luare mita

Doi directori din Primaria Sectorului 1, retinuti pentru luare mita

Procurorii DNA Ploiesti anunta retinerea a doua nume importante din Primaria Sectorului 1 al Capitalei: Razvan Mihai Iordan si Dan Toma.

Primul este consilier personal al primarului Andrei Chiliman si a fost director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti. Al doilea este director executiv adjunct in cadrul aceleiasi Directii.

Toma si Iordan sunt acuzati ca au incasat mai multe spagi de la doi afaceristi ca sa dispuna intocmirea si semnarea unor procese verbale pentru receptia unor lucrari de constructie.

Intreaga poveste s-a derulat in perioada 2006-2010, cand Toma (de trei ori) si Iordan (de doua ori) au incasat spagi de ordinul zecilor de mii de euro.

In 2006, Toma si Iordan au ajutat un afacerist sa-si ridice o constructie compusa din parter si trei etaje. Ulterior, au conditionat receptionarea lucrarii de plata sumei de 30.000 de euro, banii incasati prin intermediari.

In 2008, Toma si Iordan au ajutat un alt afacerist sa-si ridice un imobil compus din parter si sapte etaje. Au conditionat receptionarea lucrarii de plata sumei de 70.000 de euro.

In 2010, Dan Toma a mai incasat 15.000 de euro de la un afacerist pentru a receptiona o lucrare ce consta intr-un imobil compus din parter si trei etaje.

Cei doi reprezentanti ai Primariei Sector 1 Bucuresti vor fi prezentati magistratilor de la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

author avatar
Cristi Ionita
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger