AcasăNewsDoi directori din Primaria Sectorului 1, retinuti pentru luare de mita

Doi directori din Primaria Sectorului 1, retinuti pentru luare de mita

Cei doi directori din Primaria Sectorului 1vor fi prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva

Asaltul DNA impotriva coruptiei din administratia locala continua, ieri, fiind retinuti doi directori din primaria Sectorului 1 al Capitalei. Razvan Mihai Iordan si Dan Toma sunt acuzati ca au luat mita de la oameni de afaceri intre 15.000 si 70.000 de euro pentru construirea unor blocuri.

Cei doi directori din Primaria Sectorului 1vor fi prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva

In prezent consilier al primarului Sectorului 1,  Razvan-Mihai Iordan si Dan Toma, director executiv adjunct in cadrul Directiei Inspectie din cadrul Primariei, au pretins si primit sume de bani cuprinse intre 15.000 euro si 70.000 euro, pe care le-au impartit, de la doi oameni de afaceri.

Receptia lucrarilor doar pe bani

Banii ar fi fost primiti pentru ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa dispuna intocmirea si semnarea proceselor verbale de receptie a unor lucrari de constructie. Concret, in 2006, un afacerist a edificat o constructie compusa din parter si trei etaje situata in municipiul Bucuresti, sector 1. La terminarea lucrarii era necesara intocmirea unui proces verbal de receptie a lucrarii, receptie ce se efectua si semna, inclusiv de catre un reprezentant al Primariei Sectorului 1 Bucuresti. Responsabili pentru aceste activitati din partea Primariei Sectorului 1 Bucuresti erau Razvan Iordan, director al Directiei Inspectie la acea vreme si Dan Toma, seful de atunci al Biroului receptii si regularizari taxe, din cadrul Directiei Inspectie. Insa cei doi angajati ai Primariei ar fi conditionat receptionarea lucrarii mai sus mentionate, prin intermediul unui subordonat, de plata sumei de 30.000 euro. „Dupa mai multe interventii efectuate pentru reducerea cuantumului sumei pretinse, acestia au acceptat ca suma platita sa fie in valoare de 15.000 euro. Astfel, in cursul lunii august 2006, omul de afaceri a remis, prin intermediari, suma de 15.000 euro, functionarilor primariei, Iordan Razvan Mihai si Toma Dan. Banii au fost impartiti intre Iordan Razvan Mihai si Toma Dan”, se arata in ordonanta procurorilor DNA Ploiesti. De asemenea, in 2008, Iordan si Toma au conditionat receptia lucrarilor executate la un imobil compus din parter si sapte etaje, situat in Bucuresti, sectorul 1, de plata sumei de 70.000 euro. Banii au fost platiti de un reprezentant al antreprenorului, in aceeasi modalitate, prin intermediari, functionarilor primariei, Razvan Mihai Iordan si Dan Toma.

author avatar
National
396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger