AcasăNewsDoi directori de la UMF Bucuresti, trimisi in judecata

Doi directori de la UMF Bucuresti, trimisi in judecata

Procurorii de la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta trimiterea in judecata a doi directori de la Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti.

Este vorba de Dan Pahoni, directorul administrativ al institutiei, si de Corina Antoaneta Angheluta, directorul tehnic al Universitatii.

Conform oamenilor legii, Dan Pahoni este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu si conflict de interese. Corina Antoaneta Angheluta este acuzata de luare de mita si abuz in serviciu. Alaturi de cei doi au mai fost trimisi in judecata Elena Barbulete si Cristian Dumitroiu, ambii acuzati de dare de mita.

Procurorii sustin ca cei doi directori ai UMF Bucuresti au atribuit cu dedicatie mai multe contracte de reabilitare a unor imobile detinute de institutia respectiva. In schimb, cei doi directori au pretins si primit diferite sume de bani de la administratorii firmelor beneficiare.

Mai mult, directorii sunt acuzati ca au atribuit contracte de achizitie publica unor societati comerciale detinute sau controlate de oameni de afaceri aflati in cercul lor relational, incalcandu-se astfel cadrul legislativ care reglementeaza sistemul achizitiilor publice.

author avatar
Cristi Ionita
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger