AcasăNewsDoi consilieri de la Finante Publice Constanta, retinuti pentru luare de mita

Doi consilieri de la Finante Publice Constanta, retinuti pentru luare de mita

Doi consilieri de la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Constanta au fost retinuti de procurorii DNA, fiind acuzati de luare de mita, dupa ce acestia ar fi primit 31.300 de lei de la o persoana care ceruse rambursare de TVA.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pe o durata de 24 ore a inculpatului Toropu Marius Valeriu si a inculpatei Bolchis Alexandra, ambii consilieri superiori in cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Galati – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Constanta – Serviciul Inspectie Fiscala Persoane Fizice, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de luare de mita”, se arata intr-un comunicat DNA.

Procurorii arata ca exista probe si suspiciunibine intemeiate din care rezulta suspiciunea ca cei doi inculpati ar fi pretins 10% din TVA-ul pentru care o persoana fizica (denuntatorul in acest caz) a facut cere de rambursare. In total, cei doi au cerut 31.300 lei drept mita, pentru a efectua respectivul control si a facilita, astfel, obtinerea, de catre denuntator, a sumei solicitate cu titlu de rambursare a taxei pe valoarea adaugata (313.000 lei). Fara aceasta verificare, finalizata cu Raportul de inspectie fiscala din data de 17.03.2014, plata nu putea fi efectuata.

Denuntatorul le-a dat inculpatilor suma ceruta, in doua transe, ambele platite in cursul lunii martie 2014, prima in valoare de 15.000 lei, iar cea de-a doua in valoare de 16.300 lei.

Inculpatii Toropu Marius Valeriu si Bolchis Alexandra urmeaza sa fie prezentati, in data de 5 iunie 2014, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Tribunalul Constanta.

Foto: citynews.ro

author avatar
Alina Costache
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger