AcasăNewsDoi comisari sefi si doi inspectori din politie cercetati pentru evaziune de...

Doi comisari sefi si doi inspectori din politie cercetati pentru evaziune de un milion de euro

Procurorii D.I.I.C.O.T.  fac, miercuri, 19 perchezitii in Olt si Dolj, fiind vizata o grupare de 24 de persoane, intre care se numara doi comisari sefi si doi inspectori din politie, cercetata pentru santaj, evaziune fiscala, abuz in serviciu, delapidare si spalare de bani.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism vor fi audiate 30 de persoane, urmand ca procurorii sa decida, dupa finalizarea audierilor, daca acestea vor fi retinute.

Liderul grupului, Lazar laurentiu Ilie, este comisar sef de politie, al IPJ Olt – Serviciul de Investigarea Fraudelor. Acesta a actionat cu sprijinul altor trei colegi din cadrul aceluiasi serviciu: inca un comisar sef si doi inspectori principali de politie, potrivit unui comunicat DIICOT.

Suspectii sunt acuzati ca ar fi exercitat presiuni asupra unor persoane juridice din judetul Olt, determinandu-le sa incheie contracte de monitoarizare si paza cu o societate din Slatina, a carei administrator este chiar sotia liderului.

De asemenea, coordonati de ofiterii de politie, membrii gruparii au introdus ilegal in Romania aparate de joc carora li se inlocuiau placile de baza originale cu altele contrafacute. Aparatele erau ulterior amplasate in baruri si discoteci din judetele Olt, Dolj, Teleorman si Mehedinti.

In acelasi dosar mai sunt cercetati alti opt functionari ai Directiei Generale a Finantelor Publice Olt, acuzati ca ar fi aprobat, in mod ilegal, rambusari de TVA in valoare de aproape trei milioane de lei, catre o societate din Olt.

In total, prejudiciul cauzat de grupare se ridica la peste un milion de euro.

 

 

author avatar
Alina Costache
311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger