AcasăNewsDoi brazilieni visează să revină la Barcelona, dar numai unul va ajunge...

Doi brazilieni visează să revină la Barcelona, dar numai unul va ajunge sigur pe Camp Nou

 Dani Alves poate reprezenta supririza pe piața transferurilor din această vară. Brazilianul se „visează” înapoi la Barcelona, după ce contractul său cu PSG expiră zilele următoare, iar jucătorul a anunțat că nu și-l va prelungi.

<strong>Neymar și Dani Alves în perioada în care au evoluat împreună la echipa din Paris Sursa foto Twitter<strong>

Unul dintre impedimentele întoarcerii este problema vârstei. Dani Alves a împlinit 36 de ani în luna mai – o vârstă la care fotbaliștii sunt foarte aproape de retragere –, așa că nu mai poate fi considerat o soluție tocmai viabilă, în ciuda formei sale și a vieții sportive exemplare, fiindcă FC Barcelona vrea jucători tineri, conform politicilor din ultimii ani. În schimb, șansele sunt în favoarea colegului său de la naționala Braziliei, Neymar, care a evoluat și el la PSG în ultimii câțiva ani. Nici el nu vrea să continue la formația pariziană, și s-a anunțat deja oficial zilele trecute că are negociat un acord pentru revenirea pe Camp Nou.

Chiar dacă Dani Alves este unul dintre cei mai buni fundași din istoria recentă a catalanilor, problema este că Barcelona nu are nevoie de fundaș dreapta, ci stânga, pentru ca Jordi Alba să aibă concurent pe post. În plus, Barca are și alte variante pentru postul de fundaș dreapta, Semedo și Sergi Roberto.

Deși fundașul de bandă  a confirmat că va părăsi campioana Franței, însă nimeni nu se aștepta ca Dani Alves să vrea să revină la Barca. El a mai jucat la Barcelona timp de 8 sezoane, între 2008 și 2016, și este al doilea jucător din lume la numărul de trofee europene câștigate, 9, cu unul mai puțin decât legendarul Paolo Maldini (AC Milan).

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger