AcasăNewsDoi angajaţi ai unei bănci din România, acuzaţi că i-au sustras unui...

Doi angajaţi ai unei bănci din România, acuzaţi că i-au sustras unui client de 64 ani suma de 140.000 de euro. Cum au acţionat

Avertisment: campanie cu SMS-uri capcană! Ce trebuie să faceți dacă ați descărcat/instalat aplicația malițioasă „Voicemail” - recomandările specialiștilor (sursa foto: botosaneanul.ro)

Doi angajați ai unei bănci sunt acuzați că au scos 140.000 de euro din contul unui client. Prin metode informatice bine puse la punct, doi angajați ai unei bănci din România au furat aproape 140.000 de euro din contul unui client.

Schema lor a funcţionat vreme de mai mulţi ani.

Clientul, fraudat de o mică avere

Cei doi angajaţi ai băncii, în vârstă de 25, respectiv 28 de ani, au acţionat începând cu anul 2021. Se pare că tânărul de 25 ani avea cunoștințe despre datele personale ale clientului respectiv în vârstă de 64 de ani, iar ulterior a introdus date informatice în sistemul instituției, ca mai apoi să activeze serviciul de internet banking pe conturile persoanei vătămate.

”Profitând de faptul că avea cunoştinţă despre datele personale şi bancare ale persoanei vătămate în vârsta de 64 de ani, a procedat la introducerea, fără drept, de date informatice în sistemul informatic al băncii, respectiv nume, prenume, adresa de e-mail şi număr de telefon, în vederea activării serviciului de internet banking pe conturile persoanei vătămate”, conform unui comunicat.

După ce a obținut accesul la serviciul de internet banking, acesta a răscumpărat unităţile de fond deţinute de persoana vătămată la respectiva unitate bancară.

Au transferat sumele în interes personal

Timp de doi ani, bărbatul a făcut un număr de 140 de operaţiuni de transfer de fonduri în conturile sale personale și cauzat un prejudiciu de 137.286,15 euro şi 5.748,38 lei. Ulterior, angajatul în vârstă de 28 de ani a procedat la fel.

Acesta din urmă a modificat, fără drept, în sistemul informatic al băncii datele informatice aparţinând persoanei vătămate cu cele ale inculpatului în vârstă de 25 de ani, respectiv numărul de telefon şi adresa de e-mail, în scopul efectuării unor operaţiuni financiare frauduloase de transfer de fonduri din conturile bancare ale persoanei vătămate.

Clientul a depus o plângere la poliție, iar joi, 25 aprilie, anchetatorii au efectuat trei percheziții domiciliare în județele Ilfov și Prahova.

Angajații au fost reținuți.

author avatar
Andrei Ștefan
733 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ca sa fii banii in banci le din RO sau UE sau amerlicca trebuie sa fii prea prost ,nu tineri banii in banci ,la banci luat i credite si nu le ma da ti nimic inapoi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger