AcasăNewsDoi agenti FBI, impuscati de manifestanti langa Ferguson

Doi agenti FBI, impuscati de manifestanti langa Ferguson

Doi agenti FBI au fost impuscati, ieri , in nordul comitatului Saint Louis, in apropierea oraselului Ferguson. Potrivit FBI, atacul n-ar fi ”direct legat” de protestele din oras, care  au fost condamnate de Barack Obama. Politistul Darren Wilson a declarat ca ”are constiinta curata” .

Garda Naţională şi-a triplat efectivele în comitat

Ieri dimineata, in urma unor ciocniri intre manifestantii din Ferguson si politie, s-a raportat ca doi agenti FBI au fost impuscati in apropiere de oras. Incidentul nu este ”direct legat” de protestele din oras, a declarat purtatorul de cuvant al diviziei  FBI din Saint Louis, Rebecca Wu. Un agent a fost impuscat in umar si altul in picior, in timp ce asistau la punerea in executare a unui mandat de arestare, a mai spus oficialul FBI, fara a oferi alte detalii. In comitatul Saint Louis, 2200 de militari ai Garzii Nationale sunt mobilizati. Marti noapte, protestele au continuat in Ferguson dar si in alte orase mari din SUA, in urma deciziei de a-l scoate de sub urmarire pe Darren Wilson, politistul care l-a impuscat pe tanarul de culoare Michael Brown

Darren Wilson: ”La fel as fi procedat si cu un alb”

Politistul (28 de ani) a declarat pentru postul ABC ca , in 9 august, ”i-a fost frica sa nu fie ucis”, inainte de a utiliza prima data arma de foc, tragand 12 gloante in directia lui Brown (18 ani) . „Am constiinta curata pentru ca stiu ca mi-am facut datoria. Nu cred ca acest fapt ma va urmari. Va ramane ca ceva ce mi s-a intamplat”. Intrebat daca ar fi procedat la fel in cazul unui alb, Wilson a raspuns: ”Fara indoiala”. El l-a descris pe Brown (1,93 m si 130 kg) ca pe ”un barbat puternic”, comparandul cu luptatorul Hulk Hogan. Wilson ( 95 kg) a spus ca Brown a incercat sa-i ia arma si ca a actionat in legitima aparare. Juriul a anuntat luni ca nu il va pune sub acuzare pe Darren Wilson, apreciind ca politistul a actionat in legitima aparare in momentul in care a tras in directia lui Michael Brown, care initial l-a lovit peste fata dupa care a fugit.

Obama: ” Violentele din Ferguson nu au nicio scuza”

Presedintele american a condamnat ferm, ieri, violentele din Missouri. ”Incendiind cladiri, automobile, distrugand bunuri si punand in pericol viata oamenilor reprezinta acte criminale care nu au nicio scuza, a declarat Obama la Chicago. ”Exista mijloace constructive pentru exprimarea frustrarilor”. Presedintele a recunoscut ca, in sanul unor comunitati, persista sentimentul ca „legile nu sunt aplicate intotdeauna in aceeasi maniera si in mod echitabil”.”Nu am vazut niciodata o lege privind drepturile civile, sanatatea sau imigratia sa devina realitate pentru ca o masina a fost arsa”, a explicat Barack Omaba.

author avatar
Tudor Borcea
371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger