AcasăNewsDoi adolescenţi, arestaţi preventiv la Constanța. Sunt acuzați că au furat banii...

Doi adolescenţi, arestaţi preventiv la Constanța. Sunt acuzați că au furat banii unor copii, pe stradă

(sursa foto: Facebook/Politia Română)

Caz cu amănunte îngrijorătoare, ce vin de la Constanța, au ajuns publice vineri. Doi copii ar fi fost lăsați fără bani de către doi adolescenți. Aceștia din urmă au fost arestați preventiv, fiind acuzați de tâlhărie calificată. Totul s-ar fi întâmplat pe o stradă din muncipiul Constanța.

Cei doi adolescenți – unul în vârstă de 14 ani și celălalt de 16 ani – au fost arestați preventiv de Judecătoria Constanța.

Sunt acuzați că au furat banii a doi copii – într-un caz dintr-un buzunar, iar în celălalt – o sumă mai mare – dintr-un ghiozdan. Mai mult, adolescenții i-ar fi și amenințat pe copiii de la care ar fi sustras sumele de bani. În total, conform informațiilor făcute publice de către oamenii legii, e vorba de 360 de lei.

Parchet: „Au ameninţat persoanele vătămate cu acte de violenţă şi le-au controlat corporal”

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au transmis, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, că cei doi tineri sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

„În data de 23.09.2023, în jurul orei 20:30, în timp ce persoanele vătămate Z.A.D., în vârstă de 13 ani, și G.G., în vârstă de 14 ani, se deplasau pe jos, pe strada Soveja din municipiul Constanţa, fiind însoţite de minorii B.M.A., în vârstă de 11 ani, și T.R.A., în vârstă de 13 ani, au fost abordate de inculpaţii O.E., în vârstă de 16 ani, şi M.R., în vârstă de 14, ani, ce erau însoţiţi de minorii A.E., în vârstă de 13 ani, şi M.G., în vârstă de 11 ani.

Ulterior inculpaţii, împreună cu minorul A.E., au ameninţat persoanele vătămate cu acte de violenţă şi le-au controlat corporal, deposedând persoana vătămată G.G. de suma de 10 lei, pe care o avea într-un buzunar, şi persoana vătămată Z.A.D. de suma de 350 lei, pe care o avea într-un ghiozdan”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Conform sursei citate, „în urma examinării medico-legale s-a constatat că cei doi inculpaţi au avut discernământ la data comiterii faptei şi în raport cu aceasta”.

Procurorul de caz a propus Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv în cazul celor doi. Iar propunerea a fost admisă de instanță. „La data de 28.09.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.09.2023 şi până la data de 27.10.2023 inclusiv, faţă de inculpaţii O.E. şi M.R.” – se precizează în același comunicat.

author avatar
Andrei Coman
169 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger