AcasăNewsDocumentul dat de Basescu la Bruxelles, semnat si de Ponta: "Nu e...

Documentul dat de Basescu la Bruxelles, semnat si de Ponta: „Nu e de coabitare, ci de colaborare interinstitutionala”

Documentul inmanat de presedintele Basescu liderilor europeni, zilele trecute, la Bruxelles, este un acord de „colaborare interinstitutionala”, semnat de seful statului si de premier, a precizat acesta din urma.

Ponta a declarat ca documentul dat de presedintele Basescu liderilor europeni a fost semnat si de el, in calitate de sef al Guvernului. „Nu e de coabitare, ca eu am schimbat titlul, este de colaborare interinstitutionala. Documentul a fost dat domnului Schulz si domnului Francois Hollande, e usor sa va dati seama de ce – pentru ca sunt din familia mea politica”, a spus premierul, la RTV.

Seful Executivului a spus ca documentul contine aspecte normale, deloc  „spectaculoase”. „Nu e nimic din lucrurile spectaculoase, cum ca nu o sa-l mai suspendam pe Basescu sau sa facem Parlamentul de 300 de oameni. Din punctul meu de vedere, cand e de acord si presedintele, il dam si publicitatii, nu e absolut nimic. Decat ca o sa respectam statul de drept, ca o sa respectam independenta justitiei, lucruri absolut normale, dar presedintele si primul-ministru l-au semnat”, a declarat Ponta despre acordul parafat in cadrul unei „intalniri informale”, avute cu seful statului inainte de reuniunea Consiliului, la care au fost prezenti si Crin Antonescu si Liviu Dragnea,

Vineri, presedintele Basescu le-a spus jurnalistilor ca i-a inmanat presedintelui PE, Martin Schulz, dar ca le-a transmis si altor lideri europeni, printre acestia si presedintelui CE, Jose Manuel Barroso si liderului francez, Francois Hollande, un document „in interesul Romaniei”, fara a da, insa, detalii privind continutul acestuia.

203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger