AcasăNewsDocumente bomba: Radoi de la Metrorex scoate oamenii in strada ca sa-si...

Documente bomba: Radoi de la Metrorex scoate oamenii in strada ca sa-si apere afacerile

Ion Radoi dispune de 4.000 de oameni, pe care-i foloseste ca masa de manevra

„National” a intrat in posesia unor documente-bomba, care demonstreaza ca liderul de sindicat de la Metrorex urmeaza sa foloseasca oamenii de la metrou pe post de carne de tun, pentru a-si proteja afacerile de zeci de milioane de euro.

Ion Radoi dispune de 4.000 de oameni, pe care-i foloseste ca masa de manevra

Un manifest care circula printre angajatii Metrorex arata fata sinistra a sindicalistilor cocotati in fotoliile caldute de aproape doua decenii, care pozeaza in populisti, dar deruleaza in realitate afaceri de zeci de milioane de euro.

USLM a redactat un manifest in care sustine ca, daca Metrorex trece la Primarie, oamenii vor ramane pe drumuri

Liderul Unitatii Sindicatul Liber Metrou (USLM), fostul senator PSD Ion Radoi, a declarat razboi Guvernului si societatii Metrorex, dupa ce a aflat ca aceasta va fi scoasa din subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si va intra sub tutela Primariei Municipiului Bucuresti.

Greva de la metrou din 2009 a paralizat Capitala

In comunicatul emis de USLM, Radoi ii indeamna pe cei peste 4.000 de angajati de la Metrorex sa iasa in strada, pentru „a-si apara drepturile”, sugerand faptul ca, odata ce vor intra sub umbrela Primariei, vor fi dati afara in masa, iar cei care vor ramane se vor trezi cu salariile si sporurile taiate. Lucru total fals, spun reprezentantii Metrorex!

„Salariile vor ramane la fel”

Contactata de reporterii „National”, conducerea Metrorex a precizat ca, „de fapt, angajatii vor primi aceiasi bani, conform contractului colectiv de munca, iar institutia va primi mai multe fonduri din partea Primariei Capitalei si a Consiliilor Locale, pentru investitii”. „Metrorex nu intentioneaza sa disponibilizeze salariatii, iar in noul contract colectiv de munca nu este prevazuta nicio masura impotriva salariatilor in privinta zilelor de recuperare a capacitatii de munca. Referitor la concediile de recuperare ale salariatilor, acestea vor putea fi efectuate la orice baza de tratament sau odihna din tara in cuantumul stabilit prin contractul colectiv de munca”, a precizat conducerea Metrorex. Mentiunea referitoare la locul in care pot petrece salariatii concediile vine dupa ce „National” a dezvaluit ca angajatii Metrorex sunt obligati sa mearga doar la hotelul Zamora, detinut de SC Sindomet Servcom SRL, firma detinuta de USLM si controlata de Ion Radoi.

Adevarata miza: banii

Inercand sa-i sensibilizeze pe angajatii Metrorex – care sunt in proportie de 90% angajati pe baza de pile – Ion Radoi a avut grija sa avertizeze ca, daca vor trece in ograda Primariei, vor fi nevoiti sa sustina niste examene pentru a demonstra ca-si merita posturile. Asta ar reprezenta un real pericol pentru incompetentii care ocupa fotolii caldute, pe salarii care depasesc o mie de euro, asa ca Radoi a convins o mare parte, doar cu acest avertisment. Ce a uitat Radoi sa spuna ca a fost faptul ca, in momentul in care Metrorex va trece la Primarie, toate contractele vor fi renegociate, iar cele paguboase ar putea fi reziliate. Cum este, de exemplu, contractul prin care Metrorex i-a oferit toate spatiile comerciale si cele publicitare societatii Sindomet Servcom SRL. Adica firma controlata de el, care incaseaza zeci de milioane de euro si ofera companiei Metrorex ce ii scapa printre degete, firimituri de cateva mii de euro.

Unde ajung zecile de milioane de euro din reclame?

In 2009, Ion Radoi a paralizat intreaga Capitala cu o greva declarata ilegala de catre judecatorii Tribunalului. Motivul grevei de la metrou: salariile prea mici. Si totusi, in timp ce sindicalistii ii umileau pe bucuresteni si nu dadeau doi bani pe lege, firma sindicatului, Sindomet Servcom SRL, incasa zeci de milioane de euro din spatiile comerciale inchiriate si din spatiile pubilicitare din subterane. De ce nu a decis atunci firma controlata de Radoi sa cedeze cateva procente din profiturile uriase sindicalistilor, care au drepturi, la fel ca si el, asupra banilor respectivi? E  o intrebare la care doar sindicalistul Radoi poate raspunde…

author avatar
Narcis Voica
1.207 afisari

1 COMENTARIU

  1. In primul rand, cred ca in baza unei elementare deontologii profesionale[de unde?], ar fi fost corect sa fie incluse in acest articol si ideile principale care sunt stipulate in Nota de fundamentare ce va sta la baza Ordonantei de Guvern care va impune ‘transferul’ Metrorex la Primaria capitalei[ nu numai declaratiile conducerii Metrorex] ‘Audiatur et altera pars’ va spune ceva domnule Voica? Sau,probabil[?], la astfel de documente[cu adevarat BOMBA] nu aveti acces???!!!!!! In al doilea rand,va invit la un mic exercitiu de imaginatie.Cum credeti dv. ca ar arata circulatia metroului in cazul in care,cf.afirmatiilor dv., ‘90% din salariatii Metrorex sunt angajati pe pile’? „Apocalypse now” va mai spune ceva,domnule „jurnalist” Voica? Va asigur ca un foarte mare procent din cei INSULTATI de dv.[salariatii Metrorex]au la baza specializari si expertize profesionale dobindite dupa multi ani de activitate[si nu dupa 3 anisori de „jurnalism’ la distanta facuti la „Universitati …copy-paste”]Si, „last but not least”, acceptand ca un anume[mic] procent din cei de la Metrorex sunt „pilosi”[cum de fapt sunt mai peste tot],va rog sa-mi spuneti, dupa opinia[si informatiile] dv.,cam care credeti ca ar fi[in ordine ierarhica] primul dintre acestia?Greu de ghicit…nu-i asa?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger