AcasăNewsDOCUMENT SECRET: Planul Rusiei pentru ocuparea Moldovei! / Totul se va termina...

DOCUMENT SECRET: Planul Rusiei pentru ocuparea Moldovei! / Totul se va termina curând

sursa foto: ziare.com

Un document secret de la cancelaria actualului lider de la Kremlin, Vladimir Putin, dezvăluie planurile acestuia în privința Republicii Moldova.

Yahoo News a obținut un document intern de strategie de la Administrația Prezidențială a lui Putin, care dezvăluie planurile Moscovei pentru Moldova. Documentul a fost obținut în urma unei colaborări cu mai multe organizații de presă europene: Delfi Estonia, ziarul suedez Expressen, Dossier Center, cu sediul la Londra, Kiev Independent, Rise Moldova, Frontstory, VSquare, Süddeutsche Zeitung, Westdeutscher Rundfunk (WDR) și Norddeutscher Rundfunk.

Când a fost redactată strategia

Documentul provine de la Direcția Prezidențială pentru Cooperare Transfrontalieră, care în trecut a întocmit o strategie similară, pentru a anexa Belarusul.

Potrivit sursei citate, strategia pentru Republica Moldova a fost redactată în toamna anului 2021, cu contribuția Statului Major General al Rusiei și a principalelor servicii de informații ale Moscovei: FSB, SVR și GRU. Așadar, înainte de invadarea Ucrainei, de către Rusia, în februarie anul trecut.

Strategia rusă pentru Republica Moldova se concentrează pe „contracararea încercărilor actorilor externi (în primul rând Statele Unite, țările Uniunii Europene, Turcia și Ucraina) de a interveni în afacerile interne ale Republicii Moldova, de a consolida influența NATO și de a slăbi pozițiile Federației Ruse”. Strategia are în vedere aderarea Republicii Moldova la Uniunea Economică Eurasiatică condusă de Rusia, răspunsul Moscovei la UE, și la Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, versiunea sa a NATO. Iar planul urmărește „neutralizarea” oricăror acțiuni ale guvernului moldovean pentru a expulza prezența militară rusă din Transnistria.

Trei capitole și tot atâtea termene

Conform sursei citate, premierului Dorin Recean, care și-a preluat funcția în urmă cu o lună, i-a fost arătat documentul săptămâna trecută. Recean – fost consilier pe probleme de securitate națională al președintei Maia Sandu – a confirmat că agenda Kremlinului reflectă ceea ce el și mulți din guvernul său liberal știau de mult timp. „Rușii au încercat de foarte mult timp să se asigure că Moldova nu are suveranitate asupra politicii sale externe”, a declarat acesta.

Potrivit lui David Kramer, fost oficial al Departamentului de Stat, „Deși abia recunoaște Moldova ca stat separat, documentul tratează Moldova ca pe un satelit maleabil asupra căruia poate exercita control și influență, încercând în același timp să blocheze influența occidentală. Este tipic pentru atitudinea Kremlinului față de toți vecinii săi și subliniază obiectivul de a menține o sferă de influență bine controlată”.

Planul pentru Republica Moldova, din nou în paralel cu cel pentru Belarus, este împărțit în trei capitole diferite: sectorul politic, militar și de apărare, sectorul umanitar și sectorul comercial și economic. Aceste rubrici stipulează repere specifice pe care autorii ar dori să le atingă pe termen scurt (până în 2022), mediu (până în 2025) și lung (până în 2030). Ultimul an-țintă, se precizează în document, ar trebui să vadă „crearea unor grupuri de influență pro-ruse stabile în cadrul elitelor politice și economice moldovenești”.

Obiectivul Kremlinului – să readucă Moldova în sfera de influență a Rusiei

Doar că Belarus și Moldova se află pe traiectorii foarte diferite. În timp ce Belarusul a devenit tot mai apropiat de Moscova, pe măsură ce își consolidează autoritarismul, Republica Moldova s-a alăturat Ucrainei în îndepărtarea de pe orbita Rusiei și spre Occident. Însă, amintește sursa citată, Rusia nu lasă statele din fostul său bloc sovietic să se îndepărteze cu ușurință.

Conducerea Moldovei a adoptat un curs clar pro-occidental”, a declarat pentru Yahoo News un oficial occidental din domeniul serviciilor de informații, care cunoaşte conţinutul documentului de strategie. „Astfel, obiectivele strategice ale Kremlinului devin din ce în ce mai greu de atins, în timp”, a completat acesta.

Potrivit oficialului serviciilor secrete occidentale, obiectivul Kremlinului este de a readuce Moldova în sfera de influență a Rusiei. Arsenalul lui Putin, în acest sens, nu constă în tancuri și avioane de luptă, ca în cazul Ucrainei, ci în armele războiului politic: infiltrarea în țară a unor agenți ai serviciilor secrete rusești și alimentarea activității antidemocratice cu ajutorul unor agenți de influență plătiți sau loiali din punct de vedere ideologic.

author avatar
Andrei Coman
1.737 afisari

69 COMENTARII

  1. Ba,anul asta se implinesc 350 de la nastere si 300 de la moarte a lui Dimitie Cantemir care a scris Descriptio Moldavie si care a fost la curtea rusilor facut demnitar ,el spune cum e cu zona aia si cum e viata asa ca adevarul ii va face liberi pe toti!

    • Ce tare-i Andrei Coman de la National. Obtine documente secrete de la Kremlin.
      Dte bah p ulifriciule la securitate si fa-te spion.
      Ka kat cu ochi ce esti!

  2. :))))))))))))(
    Da, sigur obținem presa occidentala documente de la Kremlin!
    Mor de ras.
    Îmi amintesc la începutul operațiunii speciale slash război ca nu a știut nimeni.
    Șeful serviciilor secrete din Germania a fost prins acolo și a trebuit sa ceara ajutor de la rusi pentru a fi extras. Rusii controlau spațiul aerian și au avut nevoie de acord pe tru a trimite elicopter sau ce au trimis sa își ia spionul șef acasă.
    Arunci am văzut cât de informați sunt vesticii. Plus toate informatiile acelea confidențiale ca rămâne Rusia fără arme, fără muniție, fără mâncare, cade putin, e bolnav de toate bolile putin, rămân rușii fără mâncare, se revolta rușii și răstoarnă guvernul ca nu mai au Instagram și Facebook și as putea continua la nesfârșit
    Va multumesc, m-am amuzat și azi este numai wishful thinking woke

    • Sa nu credeți ca tin cu vreunii din afara, tin cu România și nu vreau sa fim sub nimeni.
      Dar trebuie sa fim reluări nu prosti grămada dacă vrem sa picam cât de cât ok când se termina șarada

  3. Realiști. Nu sa ne mințim autosugestionandu-ne sa credem toate minciunile altora si creând scenarii roz.

        • Norocoasa mica , ai curu indesat cu carnati zburliti ? Spune in ce zona esti , sa ma fericesc si io cu niste calupuri super long …

          • Mi-a luat cineva nik name-ul 🙂 nu am scris vreodata un astfel de comentariu și nu folosesc acest limbaj nici măcar in discutii private, dar sunt câțiva pe aici, sau doar unul, cu sindromul Tourette care se declanșează când se enervează de ce spune cineva și nu are argumente sa combată așa ca face ce știe

    • De ce s-ar lega ruși la cap, cu sărăcia aia de moldova,sunt artificii cu iz globalist propagandă și atât

      • De acord cu tine cu mențiunea că trebuie să fii tare idiot ca să-ți bați capul c-o „națiune”, ăia soldovenească, puturoasă și primitivă locuitoare a unei „țări” inutile ce nu produce nimic afară de puțin vin și ceva fructe ! Dar propaganda cretina și cretinizată dai și lupta că ruși vor, domne, musai șoldova care nici curve nu mai au !

      • piz dă, cu câți „i” scrii „rușii „, fmm de retardat analfabet ?
        poți fura nume la greu, dar gramatica trebuie să o stii.

  4. Moldova e romaneasca, lividule, de ce crezi ca se cheama Moldova si nu Slavia cea Barbara sau Stepa Viscolita Novarusie? Ca Moldova nu e a voastrã, ci a urmasilor vostri si-a urmasilor urmasilor vostri în veacul vecilor Amin-a spus Maria-Sa – Stefan cel Mare si Sfant si nu a spus sifiliticul Stalin. Se stie din secolul XV asta era un soi de Messi al palosului atunci Stefan. Sau mai bine din secolul XIV de pe vremea domniei lui Basarab caci noi romanii dupa cercetarile moderne o numim Basarab ia.

  5. Care cuceriri? Cu ce? Si ce sa faca altii in Rusia la mizerie si lefuri de mizerie?
    Rusia o sa aiba soarta Sudanului (de Nord si Sud) numai ca o sa fie Moscovia, Buriatia, Iacutia, Daghestan, Cecenia, etc.

  6. Eu le dau un sfat sa-l numim tematic:

    -sfatul unui nepretin-
    Cautati si voi sa terminati cu Putin si sa aduceti opozitia cu Navalni sau un dizident ca Kasparov cel mai tarziu anul asta.
    Ca daca nu va rupe cu bataia angloamericanii nu o sa mai existe Rusia sub aceasta forma o sa fie impartita in 5 cum vor chinezii.
    1Muscalia sau Mica Moscova o regiune semiindependenta sub protectorat Ue.
    2Chinezia o zona uriasa a Chinei
    3Azerbaginezia o zona uriasa a Azerbaigian+Turcia
    4 Mongolezia-o zona medie care apartine Mongolia
    5 Niponia Alaska o zona imensa care apartine regatului.

  7. Democratia liberala vestica a avansat asa de mult ca nu mai poate face nici un pas inainte sau inapoi fara minciuni. Nici pe vremea lui Hitler, dar nici in evul mediu nu a fost nici pe departe asa de rau. Gretos diabolic

  8. Doamne ajuta sa o ocupe si p’asta d ela noi, iar unguriii sa ia transilvania sa scapam odata de jigodiile astea bucureste criminale pedofile si jefuitoare! La multi ungurilor si succes in recuperarea Transilvaniei! MOARTE BUCURESTENILOR!

    • Voi nu contestati ordinea din anii 90 voi contestati ordinea teritoriala a statelor din ultimii 500 de ani, asa se facea ca un prostavan in o emisie la tv cerea Alaska inapoi sau Suedia… asa si Basarabia.

        • Exact
          nu e un peiorativ, valah inseamna Crestinul de dincolo de Munți , ceea ce era un lux atunci fata de atitia barbari migratori si cumani in jurul nostru. Valah e binecuvantat. Roman a vrut bonjuristii nostri toma pt a afirma ginta noastra latina alaturi de Franta. E un castig fata de barbar slav sau hun or cuman sau gepid or avar.

          • valah e un coioban imputit ticalos is bandit care omora moldovenii ca sa le ciordeasca miortiza ca nu mai de asta e in stare cio ara valaha. transilvania e gepida germnaica, moldova e slava cumanica, dobrogea e vizigota tot germanica , oltenia e bulgareasca iar banatul e sarbesc, numai gunoaiele bucureste sunt tig ani borati. azis-o si odobeescu : „Munteanul îi om vi
            clean; nu-i ca moldovanul, ortoman, şi dănos la mână, şi la suflet fălos”. daca nu era basarab ungurul casatorit cu unguroice sa va tina in robie unde meritati acum nu mai existati.

  9. Probabil ca bipolarul livid se crede Napoleon.
    Avem un pat cu camasuța intoarsa la Balaceanca dar si un zid ponosit la Targovistea unde micunțul Napoleon isi poate expune cu convingere geostrategia…

    • Strategia e foarte buna si va fi aplicata in practica, iar daca va opuneti nu va mai ramne nimic nici din bucuresti si nici din targoviste bai c a ca ti valahi tig anoizi! Si noi regiionalii asupriti de bestiile bucurestene tiga nizate vom sustine trup si suflet spargerea buboiului purulent numit rromanistania si castigarea independentei pentru toate natiile cucerite de scarbele masonice cuziste carliste si gerecofanariote! PTIU ! Fi-mi-ar scarba de satra voastra!

      • Nimic mai scarbos decat slav.
        Sa ne aducem aminte ce va puteau picioarele cand ati cazut prizonieri la germani si a venit domnul Himler in vizita ca va gheoraia matele de foame ati fi mancat si o fripturica de copil meniul preferat la mamica lui lividu la Leningrad,pui de canibal. Va dati seama ce mustacea domnul Himler la mirosul de branza a la nenea Gigi de oi ale picioarelor taranoilor rusi… Domnul Himler se dadea cu Coco Chanel si Hugo Boss.Soldatul german era ras si dat cu parfum de levantica si soldatul roman.

    • Nu se alia domnul Hitler decat cu rase de luptatori. Restul era rest adica alianta de complezenta ca cu Stalin si Horty. Putini stiu ca domnul Hitler promisese regelui prin maresal Basarabia intreaga, Ardealul intreg dar si o buna parte din Caucaz si Moscova. La care maresalul a zis ca se mărginește doar la Odesa si niste ulei din caucaz.
      Cati din slavii barbari ar fi gandit precum maresalul pe care l-au omorat prin proces injust?
      Acum Prigojin viseaza sa cucereasxa Nato. Eu nici pe Anuta Pauker macar nu am ftuto..

  10. De unde dracu sa audă un taranoi de Hugo Boss de la colhoz din despaduchiere din cazanu de vodja, din ce?

  11. Apoi va scos din caacat angloaamericanii a caror drona azi o caacati. Iorga spunea-daca nu respecti istoria te scuipa in fata ca sconxul.
    Apoi puti ca la colhoz.

  12. Da de unde dracu sa audă un taranoi de Iorga.
    El taranoiu rus nu a auzit decat de 3 jidani.
    Marx
    Lenin
    Stalin

    • Iorga grecoteiul borat tig anizat si criminal sangeros care exulta la moartea nicadorilor si lovea cu piciorul cadavrele expuse in piata publica timp de 3 zile intr-o satanica batjocura a sfintelor randuieli ortodoxe? HAI SICTIR COMUNISTULE cu jegul tau de grecotei cu tot!

      • Bati pe campie. Nu garda l-a omorat. Cum nici Ucraina nu a omorat o pe Dughina . E complicat.

  13. Din caacat intreaga lume,nu numai Rusia ,a fost scoasa de catre cei 25 de milioane de oameni care si-au sacrificat viata pentru ca tu astazi sa mananci kk la ziar.Daca nu mureau astia in locul lui mata si tactu nu te mai nasteai,dobitocule,si eram scutiti de prezenta ta aici.Daca le-au dat rusilor ceva pretenii tai le-au dat de frica sa nu ii faca Hitler sapun .Ete cum gasisi tu jidani numai intr-o parte,corectule.

    • du-te mah in morti ma-tii cu bolsevicii tai satanizati, lenin facea parade lgbt de nu mai muncea nimeni de sila. MORI!

    • Sa sti ca eu si bunii mei chiar au murit contra bolsevismului nu l-am pupat in cur pe Stalin ca iudeoangloamericanii. Eu la fel eram sa fiu mort in 89.
      ADICA chiar nu am simulat lupta sau am vorbit in vant.

    • Grije la scuipatul istoric… E ca atunci cand deschizi giamu la trenul in viteza si scuipi…
      Ficiorii stiu.
      La fel si la americani.
      Sa nu creada ca daca scuipa nu in fata in spate ala care sta si el mai in spate si se bucura de drum, nu e muci tot..

  14. Adica in spiritul meu sunt legiuni de antibolsevici sunt suma voievozilor mei zicea marle geniu roman domnul Eminescu Mihai.

  15. Obiectivul Kremlinului – să readucă Moldova în sfera de influență a Rusiei

    -si nitzica de-nazificare!

  16. Din cauza asta si domnul Hitler a ramas marcat. Nu se aștepta ca America vreodata sa ajute CCCP. Adica era de neconceput asa ceva atunci in vremea aia cu mentalitatea aia si felul ala de a fi sa faci asa ceva.
    AIA cu sapunul e o legenda pt copii. Masina de razboi nemteasca nu avea brate de munca sa faca sapun normal spre sfarsitul razboiului. Cum concepi tu ca o natie atat de avansata sa faca asta?
    Da e adevarat in lagare se murea pe capete. Ieri au murit de covid 4.000.000 de oameni. I-a ars? Da. Au facut săpun ?
    Nu cred.

  17. ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠟⠛⢉⢉⠉⠉⠻⣿⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠟⠠⡰⣕⣗⣷⣧⣀⣅⠘⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠃⣠⣳⣟⣿⣿⣷⣿⡿⣜⠄⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⣿⣿⡿⠁⠄⣳⢷⣿⣿⣿⣿⡿⣝⠖⠄⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⣿⣿⠃⠄⢢⡹⣿⢷⣯⢿⢷⡫⣗⠍⢰⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⣿⡏⢀⢄⠤⣁⠋⠿⣗⣟⡯⡏⢎⠁⢸⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⣿⠄⢔⢕⣯⣿⣿⡲⡤⡄⡤⠄⡀⢠⣿⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⠇⠠⡳⣯⣿⣿⣾⢵⣫⢎⢎⠆⢀⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⠄⢨⣫⣿⣿⡿⣿⣻⢎⡗⡕⡅⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⠄⢜⢾⣾⣿⣿⣟⣗⢯⡪⡳⡀⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⠄⢸⢽⣿⣷⣿⣻⡮⡧⡳⡱⡁⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⡄⢨⣻⣽⣿⣟⣿⣞⣗⡽⡸⡐⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⡇⢀⢗⣿⣿⣿⣿⡿⣞⡵⡣⣊⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⣿⡀⡣⣗⣿⣿⣿⣿⣯⡯⡺⣼⠎⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⣿⣧⠐⡵⣻⣟⣯⣿⣷⣟⣝⢞⡿⢹⣿⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⣿⣿⡆⢘⡺⣽⢿⣻⣿⣗⡷⣹⢩⢃⢿⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⣿⣿⣷⠄⠪⣯⣟⣿⢯⣿⣻⣜⢎⢆⠜⣿⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⣿⣿⣿⡆⠄⢣⣻⣽⣿⣿⣟⣾⡮⡺⡸⠸⣿⣿⣿⣿
    ⣿⣿⡿⠛⠉⠁⠄⢕⡳⣽⡾⣿⢽⣯⡿⣮⢚⣅⠹⣿⣿⣿
    ⡿⠋⠄⠄⠄⠄⢀⠒⠝⣞⢿⡿⣿⣽⢿⡽⣧⣳⡅⠌⠻⣿
    ⠁⠄⠄⠄⠄⠄⠐⡐⠱⡱⣻⡻⣝⣮⣟⣿⣻⣟⣻⡺⣊

  18. Cum ai facut?
    Seamana cu parca e….
    zici ca e rachela lui Elon
    Ion tu ai facut? robotul Ion.

    • Eu am facut asta. Din pacate sunt doar un robot si nu pot sa va explic multe. Sa-i s ugeti coa iele lui Ciuca.

  19. Am crezut ca polemizez cu niste oameni cu mintea pe umeri insa m-am trezit intr-un ospiciu plin cu bolnavi la cap.Hai sictir si mars la Balaceanca,nebunilor.

  20. Numai IDIOTII pot crede in dezinformarea si propaganda YahooNews,…cu documentul !?? secret ,obtinut de la Kremlic !. SUA bosorogului-senil-canceros de Joe Biden tot incearca sa arunce Moldova (Basarabia) in razboiul din Ucraina,al nazistului-evreu Zelinski.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger