AcasăNewsDoctorul Zamfir, despre misiunea de la SIBIU: N-am fost cu avionul, am...

Doctorul Zamfir, despre misiunea de la SIBIU: N-am fost cu avionul, am fost cu salvarea

Medicul Zamfir a oferit detalii cu privire la prima misiunea salvare la care a participat dupa accidentul aviatic din Apuseni, mentionand ca drumul pana la Sibiu l-a facut cu o ambulanta, si nu la bordul unui aparat de zbor.

Motivul pentru care echipa medicala din randul careia a facut parte si chirugul Radu Zamfir s-a deplasat la Sibiu cu o salvare nu a avut legatura cu drama din 20 ianuarie, ci, a explicat insusi medicul de la Fundeni, a fost doar vorba de alegerea coordonatorilor misiunii, care au tinut cont de anumiti parametri necesari, ca timp, pentru buna desfasurare a interventiei de prelevare. „Lucrurile s-au desfasurat cum se intampla de obicei. (..) Am plecat cu Salvarea de la Fundeni, am ajuns la Sibiu si ne-am intors. (…) N-am fost cu avionul, am fost cu salvarea”, a marturisit medicul Zamfir, vineri la pranz, in cadrul unei conferinte de presa organizate la spitalul in care lucreaza chirurgul.

Medicul Radu Zamfir a ajuns noaptea trecuta la Sibiu pentru a participa, impreuna cu alti doctori de la Cluj, la o recoltare de organe de la un pacient aflat in moarte cerebrala. Zamfir s-a intors la munca, la spital, la cateva zile dupa nenorocirea din Apuseni, iar, mai nou, a reluat si activitatea sa in misiuni de salvare de vieti prin operatii de prelevare de organe, de la pacienti aflati in diverse zone ale tarii. Zamfir a supravietuit accidentului cumplit din urma cu aproape doua saptamani. Atat el, cat si copilotul, dar si alti trei medici, doi din Bucuresti si altul din Oradea, au fost raniti. De altfel, chirurgul de la Fundeni a declarat, vineri, ca vorbeste in fiecare zi cu cei trei, ramasi internati la Cluj, si ca le transmite incurajari, pentru a se reface cat mai curand.

Din nefericire, pilotul Adrian Iovan, dar si tanara studenta la Medicina, Aurelia Ion, care plecase voluntar, din Bucuresti, alaturi de echipa medicala, pentru a participa la prelevarea de organe, ce ar fi trebuit sa aiba loc la Oradea, au pierit in urma accidentului aviatic din Apuseni.

367 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger